Artem Favorov ismét hős lett

2 órája

Továbbra is hibátlan és immár éllovas a Puskás Akadémia

Szoros mérkőzésen aratott 1-0-s győzelmet a Puskás Akadémia FC az MTK Budapest ellen a labdarúgó NB I 4. fordulójának záró mérkőzésén, így továbbra is veretlen a bajnokságban.

Szabó Róbert

Jonathan Levi döntötte el a mérkőzést

Fotó: Dömötör Csaba / NS

A vasárnap este a forduló utolsó mérkőzésén a két hibátlan együttes találkozott egymással. A csapatok között sok különbség eddig nincs a bajnokságban, akár a mezükben sem volt, hiszen míg az MTK fehérben, a Puskás Akadémia világoskékben futott ki a gyepre, megkülönböztetni pedig alig lehetett őket. Szemteszt volt ez a javából így vasárnap késő estére.

Jól kezdett azonban a hazai csapat, hiszen Komáromi révén már a második percben helyzetbe került, de Demjén észnél volt és jól jött ki a kapujából. Hat perccel később aztán már a Konferencia Liga-hős, Favorov lőtt ballal a jobb alsó felé 18-ról, azonban a fővárosiak kapusa ismét remekül vetődött és védett. Az első tíz perc teljesen a Puskásé volt, azonban ez gólt nem hozott, csak helyzeteket tartogatott magában. A folytatásban a mezőnyfölény bár a felcsútiaknál volt, ez nem ütközött annyira ki a látottakban. 

A 29. percben Levi indult meg jól Komáromival váltva, az ötös jobb sarkáról azonban ismét Demjénbe lőtt. Bő tíz perccel később aztán már az MTK előtt adódott óriási lehetőség, Horváth jobbról laposan passzolta középre a labdát, Polievka pedig mesteri mozdulattal a bal oldali kapufa tövére perdítette a labdát, talán a félidő legnagyobb helyzete volt ez. A szlovák csatár aztán egy perccel később is veszélyeztetett, ekkor 14-ről lőtt, de Markek elérte a labdát. A hátralévő időben aztán újabb már nem alakult ki újabb nagy helyzet, így 0-0-s döntetlennél vonulhattak szünetre a felek.

A szünet után aztán nagy változás történt, talán felfedezték a sok pontatlanság okát, hiszen a Puskás Akadémia a világoskék helyett a sötétkék szerelésében futott ki a pályára, így már látható volt a két csapat közti különbség, valamint a tiszta feketébe öltött Karakó Ferenc játékvezető is pirosat húzott. Az 50. percben aztán már nem csak ilyen tekintetben volt különbség a gárdák között. A félpályánál Komáromi és Nagy Zsombor harcolt a labdáért, ami ide-oda pattogott, orrba is találta az MTK játékosát, a Puskás Akadémia szélsője pedig elindult, egyedül vezette, majd Nagy Zsolt elé tálalt, középre ívelt, Jonatan Levi pedig nagyszerűen robbant be a tizenhatos közepén és fejelt a kapuba, 1-0.

A félidőben a játékvezető és a Puskás Akadémia játékosai is átöltöztek
Fotó: M4 Sport

A gól után a Puskás Akadémia továbbra is kisebb fölényben játszott és egyértelműen látszott, hogy Hornyák Zsolt csapata szeretné berúgni a második gólt is, ezzel egy kicsit megnyugtatóbb különbségre szert tenni. A helyzetek azonban rendre kimaradtak, vagy rossz döntések miatt, vagy az ellenfél jó védekezése okán. A 70. percben aztán Komáromi került a földre egy nagyon édekes szituáció után, azonban a játékvezető úgy ítéle meg nem ért büntetőt a szituáció. Négy perccel később aztán Nagy Zsolt szólozott egyet, az éppen csereként beálló Plseknek passzolt, azonban blokkolták a lövését.

Az utolsó negyed órára rákanyarodva az MTK Budapest fokozatot váltott és mindent egy lapra feltéve próbálta meg kiharcolni a pontszerzést. A 81. percben Horváth szerezte meg a labdát a tizenhatoson belül, helyet csinált magának, lőtt, de Markek óriási bravúrral megmentette csapatát a góltól. A hátralévő időben felváltva támadtak az együttesek, kisebb-nagyobb helyzetekig el is jutottak, de újabb gólt már nem szereztek. A rendes játékidő hosszabbításának ötödik percében aztán Beriasvili közel járt hozzá, de az üres kapuba tartó labdába Favorov pont beletette a lábát és felszabadított, így ismét hős lett. A Puskás Akadémia így 1-0-ra diadalmaskodott az MTK Budapest ellen és megőrizte veretlenségét és hibátlan formáját az NB I-ben, amelynek tabelláját 12 ponjával vezeti, hárommal megelőzve a három mérkőzést játszó Ferencvárost és a szintén négy meccses MTK-t.

Labdarúgó NB I, 4. forduló

Puskás Akadémia – MTK Budapest 1-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, Vezette: Karakó

Puskás Akadémia FC: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Markgráf (Ormonde-Ottewill, 82.) – Favorov, Nissilä – Komáromi (Soisalo, 82.), Levi (Plsek, 73.), Nagy Zsolt (Szolnoki, 88.) – Puljic (Colley, 73.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

MTK Budapest: Demjén – Varju, Beriasvili, Nagy Zsombor (Kocsis, 54.) – Kata – Hej (Molnár, 81.), Horváth, Kosznovszky (Stieber, 65.), Kovács P. – Bognár (Jurina, 81.), Polievka (Molnár, 65.). Vezetőedző: Horváth Dávid

Gól: Levi (50.)
Sárga lap: Favorov (19.), Golla (47.), ill. Kata (36.), Hej (44.), Kosznovszky (57.), Beriasvili (85.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában