HERT

2 órája

A Hungarian Endurance Racing Team a második helyről indulhat

A fehérvári Kovács Bálinttal a soraiban indul a legendás 24 órás Bol d'Or versenyen a csapat.

Szupkai Gábor

A nyerőszám, a 713-as

Fotó: Izso Krisztián - HERT

A nemrég alakult magyar csapat öt tehetséges versenyzője - Sebestyén Péter, Kovács Bálint, Görbe Soma, Juhász Dávid és Számadó Máté - a Superstock kategóriában méretteti meg magát a franciaországi Paul Ricard pályán szeptember 14-15-én. A csapat attól igazán különleges, hogy 100%-ban hazai színekben indul, mert nem csupán a versenyzők, de a szerelők és a mérnökök is magyarok.

A brutális szél ellenére is egy kimagaslóan jó első napot tudhatott maga mögött csütörtökön a HERT, amely a bemutatkozó napján az FIM Endurance World Championship EWC-n megmutatta oroszlánkörmeit.

Egész nap rettenetesen erős szél fújt, az időmérőkre ez csak erősödött. Ennek ellenére a csapat székesfehérvári motorosa csoportjában az 5. helyet szerezte meg a kategóriában. Kovács úgy érezte, maradt benne még bőven, pénteken a második kvalifikáción tud majd még javítani. Aztán az éjszakai edzésen a motor hibátlanul működött és kategóriában a második helyen zárt a csapat. 

Pénteken a kvalifikáción pedig nagyot robbantott a csapat, és mint kiderült, az éjszakai edzés eredménye nem volt véletlen. A Team Étoile in a BMW 1-2-3 csapata mögött a Moto Jungle Racing - The Hungarian Endurance Team a kategóriája 2. helyéről vághat neki a 24 órás száguldásnak szombat délután 15 órakor.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában