A vívás és a lövészet volt a legnépszerűbb

2 órája

A szakadó eső sem szegte kedvét a gyerekeknek

Az elmúlt évek hasonló rendezvényeivel ellentétben az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a Volán Fehérvár öttusázóinak Börgöndi úti telepére érkező szülőket és gyermekeket.

Horog László

Sok gyereket és felnőttek vonzott a vívás a Börgöndi úti családi sportnapon

Fotó: Horog László / FMH

A tavasz végén remek időben, a Zichy ligetben népszerűsítették az utóbbi időben hatalmas változásokon áteső, jelentős ráncfelvarrás után új köntösben megjelenő jel modern pentatlont az ötkarikás bajnok Vörös Zsuzsa vezetésével. Ezúttal a volánosok sportbázisán várták a kicsiket, a néha csak szemerkélő, néha zuhogó esőben több helyszínen zajlottak a szombati foglalkozások. Érkeztek szülők csemetéikkel nem csak a vármegyeszékhelyről, hanem Csákvárról és több, Fehérvárhoz közeli településről is. A nedvesség miatt a csúszós füvön a futás elmaradt, a sportcsarnokban azonban loholhattak, valamint játékos, ügyességi vetélkedőkön, akadályversenyeken és sorversenyeken bizonyíthatták képességeiket a nebulók. A legnépszerűbb a vívás volt az emeleti teremben, továbbá a lőtér is megtelt gyerekekkel. A Volán trénerei vezették a foglalkozásokat.

- A versenysport kapcsán változott a felfogás az utóbbi időben, a szülők jelentős része nem élversenyzőt akar nevelni az utódból, azt viszont fontosnak tartja, hogy egészséges, sportot szerető felnőtt legyen majd a gyerekéből. Ezt tartjuk mi is szem előtt, nem feltétlenül bajnokokban gondolkodunk, hanem olyan szabadidős sportolókban, akik jól érzik magukat a mi közösségünkben. Aztán aki igazán tehetséges, valamint érez elhivatottságot a sportágunk iránt, az természetesen évek múltán versenyeken is indulhat – mondja a szakosztály első embere, Vörös Zsuzsa

Az eseményen a vívást és a lövészetet próbálták ki legtöbben, műanyag tőrökkel és fejvéddel, komoly gyerekzsivaj alakult ki a lőtéren, a lézeres lövészet is sokak érdeklődését felkeltette. Közvetlenül a lőtér melletti, pár hónapja átadott, fedett OCR, azaz akadálypályán is sokan megfordultak, igaz, itt vannak korosztályos határok, csak az idősebbeket engedték fel a különböző, komoly ügyességet és erőt igénylő eszközökre.

-Évi három-négy, hasonló sportági bemutatót, toborzót tervezünk, legközelebb talán már az időjárás sem babrál ki velünk. Nagyon remélem, jövő vasárnap, azaz október 6-án, vasárnap délelőtt kellemes, napsütéses idő fogadja majd a sportolni vágyókat. A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Öttusa Szövetség az országban több helyszínen tart laser run, azaz a lövészetes futás bemutatót, ezen kombinált számmal – mi kombinak nevezzük - zárulnak az öttusa küzdelmei is. Vasárnap délelőtt 9-től 15 óráig ismerkedhetnek vele az érdeklődők a Bregyó közben található atlétikai centrumban – zárta gondolatait Vörös Zsuzsa

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában