Magyar Csapatbajnokság

2 órája

A zord idő ellenére is bezsebelték a feljutást jelentő második helyet az ARAK atlétái

A hétvégén rendezték meg az atlétikai Magyar Csapatbajnokságot, ahol az Alba Regia Atlétikai klub atlétái is rekortánra léptek.

Bagotai Zsanett

Szabó Dániel is sok pontot gyűjtött csapatának, mind 100 méteren, mind a váltó tagjaként

Forrás: A klub

A mostoha időjárási körülmények nem kímélték a legjobb magyar atlétákat Budapesten, ám ez senkit nem riasztott vissza, hogy kihozza magából a maximumot és mindent megtegyen a csapatáért. Nem voltak ezzel másképp az ARAK atlétái sem, akik remek eredményeket értek el, így a végén a dobogó második fokára állhattak fel, ezzel pedig feljutottak az 1. divízióba, így 2025-ben már a legmagasabb osztályban versenyezve képviselhetik Székesfehérvárt. 

Langmár Kata maximális pontszámmal járult hozzá a csapat sikeréhez
Forrás:  A klub

– Első helyezéssel, a maximális 16 ponttal járult hozzá a feljutáshoz Langmár Kata 100 méteren, Ritter Lola 400 gáton, valamint a férfi 4x100 méteres váltó Csornai, Mészáros, Szabó és Blaumann összeállításban, illetve a Ritter, Tárkányi, Nyakas és Enesei összetételű 4x400 méteres staféta. Második helyezéssel sok pontot gyűjtött Szabó Dániel 100 méteren, távolugrásban Trenka Ádám és Langmár Kata, 400 síkon Enesei Rita, 110 gáton Blaumann Marcell. Dobogós helyezésével vette ki a részét a sikerből 200 méteren Mészáros Balázs, 100 méter gáton Balogh Lilla, Langmár Zsófia távolugrásban, magasugrásban Ágoston Illés, hármasugrásban Kerék Patrik és a férfi 4x400 méteres váltó Balázsik, Trenka, Ódor és Bolla részvételével. Értékes további pontokat gyűjtöttek a csapat további tagjai, Fliszár Levente, Tatai Bulcsú, Varga Botond, Kovács Bence, Ferencz Barnabás, Gombás Petra, Czifra Lilla, Kovács Adrienn, Mészáros Luca, Tölgyesi Zénó, Pánczél Kincső, Rikli Natália, Palánkai Szonja, Horváth Katalin, Salamon András és Ambrus László - számolt be a részletes eredményekről Tölgyesi Előd a klub szakosztályvezetője. 

Az első divízióból kieső Dunakeszi, Szeged és Diósgyőr helyére feljutott a Győr, Székesfehérvár (477,5 pont) és Kecskemét. A Magyar Csapatbajnokság győztese pedig a Budapesti Honvéd Sportegyesülete lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában