Minőségi időtöltés

2 órája

Atlétika családi körben, ARAK módra (galéria, videó)

Kicsik és nagyok, szülők és gyerekek lepték el a Bregyó rekortánját csütörtökön kora este. Az ARAK OPEN elnevezésű esemény célja az volt, hogy az atlétika alapjait minél játékosabb módon sajátítsák el a gyermekek, miközben családi körben, minőségű időt tölthettek el együtt.

Bagotai Zsanett

Nehéz volt tartani a lépést a legkisebbekkel a szülőknek

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Az Európai Sporthét eseményeihez kapcsolódva rendezte meg ingyenes sporteseményét az Alba Regia Atlétikai Klub a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban, ahová szeretettel várták az atlétika iránt érdeklődő gyermekeket, s szüleiket. Érkeztek is szép számmal a családok, ahogy a lemenő nap sugara narancssárgára festette a fehérvári égboltot, úgy telt meg a futópálya is mosolygó arcokkal és csillogó szempárokkal. 

Az ARAKOCSKA foglalkozásból már jól ismert feladatok vártak a kis atlétákra és szüleikre, ám mielőtt megkezdődött volna a matricák gyűjtése, Szabó Dániel, magyar válogatott sprinter melegítette be a résztvevőket. Dani a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon a 4X100-as váltó tagjaként képviselte Magyarországot, valamint az ARAK színeit, így nem csoda, hogy csak úgy itták a szavait, s mérnöki pontossággal próbálták lemásolni minden mozdulatát a legkisebbek remélve, hogy egyszer ők is ilyen eredményeket érhetnek majd el. 

Az ARAK OPEN célja persze nem a világbajnokságra való felkészítés kezdete volt, vagy valahol picit mégis? Hiszen mélyre nyúló gyökerek kellenek ahhoz, hogy valaki a legjobbak közé kerülhessen, de mindez nem valósulhat meg olyan biztos alap nélkül, amelyet csakis a sportág szeretetének bevésődésével lehet megadni. A csütörtök esti esemény pedig remek alkalom volt erre, hiszen a gyermekek és szüleik együtt, minőségi időtöltéssel, játékos keretek között ismerkedhettek az atlétika alapjaival. Összemérhették erejüket dobásban, távolugrásban és akadályfutásban, valamint megismerkedhettek a tájfutás alapjaival is. A jutalom sem maradt el, hiszen minden állomáson újabb és újabb matricával gazdagodott a kicsik menetlevele, ami nem feltétlenül csak egy aranyos állatka, sokkal több annál! Motiváció, amely bizonyítja, hogy a kemény munka bizony kifizetődik. 

Íme videós összeállításunk az eseményről:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában