Volán-siker Portugáliában

2 órája

Fantasztikus fehérvári vb-bronz!

Turbucz Ivola, és Szécsi Nemere vegyes váltóban állhatott dobogóra az öttusázók U17-es világbajnokságának zárónapján.

Németh Krisztián

Fotó: Kovács Sarolta

Az U17-es világbajnokság zárónapján a vegyes váltók versenyeztek Caldas Da Rainhában, köztük a Volán Fehérvár öttusázóiból álló kettős.

A vívást az ötödik helyen zárta a páros, az akadálypályán pedig nagyon nagyot mentek, csak néhány tizeddel maradtak el a leggyorsabbtól. Úszásban is benne voltak a legjobb tízben, a hetedik legjobb idővel távoztak a medencéből. Az utolsó, kombinált számnak a negyedik helyen vágtak neki, és remek versenyzéssel feljöttek a bronzérmet érő harmadik helyre, végül 1622 ponttal zártak.

– Nagyon büszke vagyok rájuk – fogalmazott Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes korábbi öttusázó, aki a Volán Fehérvár edzőjeként, és a válogatott csapat egyik vezetőjeként is nagyon örül Ivola, és Nemere közös sikerének. 

– Mindegyik számban az élmezőnyben zárt az összeszokott párosunk. Remekül működtek csapatként, voltak hullámvölgyeik, de ebből kihúzták egymást. Nagyon ügyesen taktikáztak a kombinált számban, így tudtak feljönni a harmadik helyre. Ráadásul Nemerének a negyedik hely után összejött az érem, úgyhogy teljes a boldogság!

Ahogy arról beszámoltunk szombaton Turbucz Ivola csapatban ezüstérmet szerzett, Szécsi Nemere pedig egyéniben egyetlen ponttal maradt le a dobogóról.

U17-es Öttusa világbajnokság

Vegyes váltó

1. Egyiptom (Farida Khalil, Ahmed Abdelhamed) 1640 pont

2. Lengyelország (Makszimilan Dobosz, Hanna Jakubowszka) 1631 pont

3. Magyarország (Turbucz Ivola, Szécsi Nemere) 1622 pont

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában