Digitália

3 órája

A BME napelemes versenyhajója Balatonalmádiban hasított

A csapat egy nagy versenyt tervez még az idén.

MW

Forrás: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Idei második versenyén vett részt Balatonalmádiban a Műegyetem napelemes hajós csapata – számolt be a Solar Boat Team.

A Lana névre hallgató jármű az Endurance Race-en 4 óra 37 perc alatt 42 kilométert teljesített, a Speed Race versenyszámban pedig 23 km/órás sebességet ért el.

Forrás: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

„Az első idei viadalon, Monacóban nagyobb mezőnyben ötödikek lettünk, ehhez képest hazai pályán nem ment olyan jól a motorhűtés problémája miatt, végül a kilencedik helyen végeztünk. A szezonban Olaszországban tervezünk még elindulni egy versenyen” – mondta a bme.hu-nak Boros Csaba csapatkapitány.

Almádiban a BME mellett még a Veszprémi Pannon Egyetem képviselte a magyar színeket a solar Boat Challenge-en, a mezőny többségét ezúttal is a holland egységek tették ki.

Hollandiában ugyanis nagy hagyománya van ennek a versengésnek, nemcsak az egyetemek építenek hajókat, de még középiskolák is. A legnevesebb versenyeket is ott rendezik, a BME csapatának tagjai remélik, hogy a következő években eljutnak majd az egyikre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!