Mérföldkő

2 órája

Fehérvári kezdeményezésnek köszönhetően ma új korszakba lép a hobbi boksz

A Törteli Box Club elindítja a hobbi bunyósok számára a Sparring Roadshow-t. Az egyesület háza táján nem újdonság a házibajnokság, az viszont igen, hogy a küzdelmeket online közvetítés révén is figyelemmel lehet kísérni.

Németh Krisztián

Az egyesület közössége, amely a közelmúltban Peszlen Ferenc szemináriumán vehetett részt Fotó: Törteli Boksz Club

Sparring - azaz kesztyűzés, gyakorlás, bokszolás. Ám a rendezvény nevében szereplő angol kifejezés korántsem arra utal, hogy félvállról veszik a hobbi bunyósok a kihívást. Komolyan készültek a mai megmérettetésre, amelyet az interneten keresztül bárki követhet élőben. Innováció a javából Fehérvárról!!

- Teljesen egyedülálló kezdeményezés, amely a Törteli Box Club házibajnokságaiból indult ki - hangsúlyozza Törteli Balázs, az egyesület alapítója, és vezetőedzője.

- Kilenc páros 3X2 percben méri össze erejét és tudását, könnyű-, közép- és nehézsúlyban 14 unciás kesztyűkkel. A mérkőzések a 024boxing.com oldalon ingyenesen követhetők. A következő rendezvényünk már egy másik klubban lesz, a sorozattal szeretnénk közösséget építeni. A résztvevők gyakorlatilag profi felkészülést végeztek.

Mert ezeknek a hobbi bunyósoknak a gyerekeiből lesznek a későbbi élbokszolók. Ebben hiszek.

A mérkőzések 16 órától kezdődnek, és akár a helyszínen is megtekinthetők a Törteli Box Club VOK csarnokban található edzőtermében. 

A ma kötelek közé lépő bunyósok közül a legfiatalabb 17 , a legidősebb 45 éves. Ebben is visszaköszön Törteli Balázs egyik fő mottója: "a boksz mindenkié".

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában