Női kosárlabda

2 órája

Elkezdődik valami új

Visszatér a női kosárlabda NB I Székesfehérvárra, hiszen a Dávid Kornél KA a Vasas Akadémiát fogadja az Alba Regia Sportcsarnokban.

Szabó Róbert

Több mint két évtized. Hosszú idő ez, mondhatjuk, már-már generációs határ. Legutóbb ennyi idővel ezelőtt, nagyjából az ezredfordulón volt Székesfehérváron élvonalbeli női kosárlabda. Akkor az Ikarus nem fejezte be az idényt, azóta pedig egyetlen csapat sem érte el azt, hogy a legmagasabb osztályban vitézkedhessen. Ezen változtatott a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, amely fiatal, részben helyi játékosokkal a keretében tavaly kivívta az NB I-es tagságot és vállalta is azt. A nyáron megerősítette keretét a csapat, amely szeptember 29-én, vasárnap 18.00 órától megkezdi szereplését a Tippmix Női NB I-ben, a Vasas Akadémiát fogadja az Alba Regia Sportcsarnokban.

A Vasas az elmúlt idényben a hetedik helyen zárta az élvonalbeli pontvadászat alapszakaszát, a rájátszásban aztán rögtön az első körben búcsúzott a későbbi ezüstérmes UNI Győr ellen. Az ötödik helyért vívott négyes csatában a TFSE-MTK-t bár legyőzték, végül az NKA Pécstől kikaptak, így a hatodik helyen zárt.

A DKKA a nyáron megerősödött, a fiatal játékosokat rutinos, NB I-es és akár nemzetközi szinten is tapasztalt játékosokkal egészítették ki. Szentpáli Gergő vezetőedző szerint a felkészülés jól sikerült, a lejátszott edzőmérkőzések tanulságosak voltak.

A vasárnapi szezonnyitó, valamint az összes többi mérkőzésre is díjtalan a belépés a DKKA döntésének értelmében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában