Nagy Gábor Emlékmérkőzés

19 órája

Felejthetetlen elnökük előtt tisztelegnek a kosarasok

A Honvéd elleni felkészülési mérkőzéssel a fehérvári sport korszakos alakja előtt tiszteleg az Alba Fehérvár.

Németh Krisztián

Nagy Gábor az Alba Regia Építők SC korábbi játékosa, edzője, valamint korszakos elnöke 2021 júliusában hosszan tartó, súlyos betegségben életének 73. évében hunyt el.

Az ő emlékének ajánlja az Alba Fehérvár a szombati hazai felkészülési mérkőzést, amelyet az Endo Plus Service-Honvéd csapata ellen vív 18 órától. A mérkőzésre a belépés díjtalan.

Nagy Gábor sportolói pályafutása befejeztével edzősködni kezdett, dolgozott a női és férfi együttes szakvezetőjeként, majd a rendszerváltást követően az Alba Regia SC elnöke lett. Vezetésével az ezredfordulón sorozatban háromszor bajnokságot, kétszer Magyar Kupát nyert az Albacomp, a hazai mezőnyben egyeduralkodónak számítottak. Tevékenykedett ligaelnökként és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének alelnökeként is. Másfél évtizeden át tagja volt a város sportbizottságának, véleményére mindig figyeltek nem csak a kosárlabdát, hanem Székesfehérvár teljes sportját érintő kérdésekben is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában