Értékesítették

6 órája

Kilenc év után távozik a Puskás Akadémiától a kulcsember

Hivatalos oldalán jelentette be a Puskás Akadémia FC, hogy értékesítette Komáromi György játékjogát a szlovén NK Maribornak.

Szabó Róbert

Távozik a Puskás Akadémiától Komáromi György

Fotó: puskasakademia.hu

A futballista még 2015-ben került a Puskás Akadémia kötelékébe, majd 2020-ban felkerült az NB I-ben szereplő csapatba is, ahol 100 élvonalbeli mérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 17 gólja mellett 12 gólpasszt is elért.  A felcsúti együttes oldalán arról nem írnak mennyiért értékesítették Komáromi játékjogát, azonban azt elárulják, hogy Sallai Roland 2017-es eladása után az U21-es válogatott futballistáért kapták a legtöbb pénzt fennállásuk során.

„Puskás Akadémia... Nagyon sokat köszönhetek az Akadémiának, hiszen itt váltam felnőtté, itt lettem NB I-es labdarúgó. Olyan embereket ismertem és barátokra tettem szert itt akiket amíg élek soha nem fogok elfelejteni. Köszönöm az edzőimnek, akik hittek bennem és 13 éves koromtól terelgettek az utamon. 100 élvonalbeli mérkőzést követően eljött a búcsú ideje. Az álmaim felé vezető úton haladok tovább készen állva a következő fejezetre. Ezek után is nyomon fogom követni a meccseket, de már csak szurkolóként. Köszönök mindent! Gyula elköszön" – búcsúzott a klubtól hivatalos Instagram oldalán Komáromi György.

Az NK Maribor a 2023-2024-es idényben a második helyen végzett a szlovén bajnokságban, a mostani pontvadászatban pedig a negyedik helyen áll, csupán három ponttal elmaradva az éllovas Olimpija Ljubljana mögött úgy, hogy egy találkozóval kevesebbet játszott. Az együttes a szlovén bajnokság rekordbajnoka, 16 alkalommal hódította el az aranyat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában