Volán-érem az ifjúsági öttusa vb-n

2024.09.25. 18:30

Králl Dóra bronzérmes lett Litvániában

Králl Dóra a Volán Fehérvár öttusázója Nyerges Rékával (BHSE) váltóban bronzérmet szerzett az U19-es öttusázók litvániai világbajnokságán.

Németh Krisztián

Fotó: Kovács Sarolta

A magyar ifjúsági páros mindegyik versenyszámban az élmezőnyhöz tartozott, vívásban 14 győzelmet szereztek a páston, az akadálypályán az ötödik legjobb idővel végeztek, úszásban pedig a negyedik helyet szerezték meg. A záró, kombinált számot a harmadik helyről kezdték, a fehérvári és budapesti páros végül a csehekkel nagyot küzdve megőrizte pozícióját, és harmadik helyen ért célba. A mieink 1233, a csehek 1232 ponttal zártak.

A kettős az idei U19-es Európa-bajnokságon a negyedik helyen végzett, ezúttal sikerült dobogóra lépniük a 14 csapatot számláló mezőnyben.

Fotó: Kovács Sarolta

A magyar csapatot ezúttal is Belák János utánpótlás szövetségi kapitány, és Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár korábbi kiválósága, olimpiai bronzérmese vezeti.

U19-es Öttusa világbajnokság

Litvánia, Druskininkai

Leány váltó

1. Egyiptom (Khalil Farida, Attia Jana) 1309 pont

2. Nadja Farmand, Cansu Kurt (Németország) 1271 pont

3. Nyerges Réka, Králl Dóra (Magyarország) 1233 pont

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában