Kitartás

22 órája

Magyar motoros csapat indul a Bol d'Oron

A Hungarian Endurance Racing Team by Moto-Jungle Racing indul a legendás 24 órás Bol d'Or versenyen, és a pilóták között ott lesz a székesfehérvári Kovács Bálint is.

Szupkai Gábor

Fotó: Izso Krisztian

A nemrég alakult magyar csapat négy tehetséges versenyzője - Sebestyén Péter, Kovács Bálint, Görbe Soma, Juhász Dávid és Számadó Máté - a Superstock kategóriában méretteti meg magát a franciaországi Paul Ricard pályán szeptember 14-15-én.

A hétvégén a 713-as rajtszámot érdemes majd követni a versenyen, mert a csapat 100%-ban hazai színekben indul, mert nem csupán a versenyzők, de a szerelők és a mérnökök is magyarok. További különlegesség, hogy Kovács Bálintot a szerződése ugyan a Wójcik Racing Teamhez köti, és idén már több endurance versenyen is az ő színeikben indult, de baráti gesztust gyakorolva átengedték őt a magyar csapathoz.

Az endurance versenyek különlegessége, hogy nemcsak a tempó, hanem a kitartás is kulcsszerepet játszik a 8-24 órás futamokon. A csapat célja, hogy a világ legjobbjai között mutathassa meg tudását, és büszkén képviselhesse Magyarországot a nemzetközi porondon.

A HUMDA és a MAMI közös munkájának köszönhetően a magyar csapat a legmodernebb technológiával és a legkorszerűbb felszerelésekkel vehet részt a versenyen. A versenymotor alapja a BMW M1000RR motorkerékpár, melyet a szabályoknak megfelelően készítettek fel a viadalhoz. A felkészülés során a csapat négy különböző versenypályán a csehországi Brnóban, a szomszédos Slovakia Ringen, a haza–i Pannóniaringen, valamint a verseny helyszínéül szolgáló Paul Ricardon tesztelt, hogy a lehető legjobb formában állhassanak rajthoz. A felkészülés végére sikerült megtalálni azokat a beállításokat, amivel a versenyzők megközelítették a tavalyi top időeredményeket.

– Büszkék vagyunk arra, hogy a HUMDA és a MAMI együttműködésével egy magyar csapat is lehetőséget kap, hogy megmutassa tehetségét a nemzetközi porondon. Ez a verseny nem csak a versenyzők számára jelent hatalmas lehetőséget, de az egész magyar motorsport számára is, hiszen a világ legjobb csapatai között mérhetjük meg magunkat – mondta Rizmayer Gábor, a Hungarian Endurance Racing Team vezetője.

Balról jobbra: Kovács Bálint, Számadó Máté, Sebestyén Péter, Juhász Dávid és Görbe Soma
Fotó: Moto Jungle Racing - The Hungarian Endurance Team 

Menetrend:

Csütörtök
14:00-16:00 szabadedzés
17:20-17:40 időmérő (kék)

20:40-21:40 éjszakai edzés

Péntek
11:00-11:20 időmérő (kék)

Szombat
15:00 verseny

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában