Emléktorna

3 órája

Rangos röplabda tornák

A MÁV Előre Foxconn szeptember 20. és 22. között megrendezi a Dévényi Tibor és a Horváth Károly emléktornákat a székesfehérvári MKOSZ Edzőcsarnokban.

Káldor András

Tavaly a házigazda MÁV Előre Foxconn a második helyen zárt a tornán, a képen Szabó Vilmos labdáját várják a társak

Fotó: Kricskovics Antal

A női csapatok a Dévényi Tibor Emléktornán emlékeznek a MÁV Előre egykori elnökére, aki 1974-től kisebb megszakítással 2012-ig ügyvezetőként és elnökként szolgálta Székesfehérvár legrégebbi sportegyesületét. Szívügye volt a röplabda, elnöksége alatt jutott fel először a női csapat az Extraligába 2007-ben.
A tornán résztvevő női együttesek: Dinamo Zagreb (horvát), Oberbank Steelvolleys Linz-Steg (osztrák), UTE, MÁV Előre Foxconn.

Hosszú évek óta, hagyományosan minden idényt megelőzően kerül megrendezésre a Horváth Károly röplabda torna. A névadó 1996-tól haláláig időt és pénzt nem sajnálva kiállt az egyesület mellett, és immár a 22. alkalommal emlékeznek rá a jelen röplabdázói.
Az emléktornán résztvevő férfi csapatok: Baia Mare/Nagybánya (romániai), UVC Holding Graz (osztrák), VK Spartak Komárno (szlovákiai), MÁV Előre Foxconn.

Mindhárom játéknapon négy-négy összecsapást láthatnak a szurkolók. A megmérettetés első napján, pénteken a nyitó találkozót a MÁV Előre Foxconn a VK Spartak Komárnoval játssza 11 órától, majd a hölgyek veszik birtokba a parkettet, a MÁV Előre Foxconn az UTE csapatával mérkőzik 13:15-től. Ezt követően 15:30-tól a Baia Mare UVC Holding Graz következik, majd a 17:45-től a Dinamo Zagreb az Oberbank Steelvolleys gárdájával játszik.
Szombaton 11 órától, vasárnap pedig 10 órától folytatódnak az emléktornák mérkőzései.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában