Megye I

2024.09.12. 09:33

Szomszédvári rangadó Ercsiben

A 4. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Fotó: Illusztráció/pexels.com

2024. szeptember 14., szombat, 11.00

Ercsi Kinizsi (12.) - Adony VSK (10.)

Lieber Károly az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: - Igazság szerint majdnem minden évben gyengébb az őszünk, és általában beragadunk a rajtnál. Abban bíztam, hogy idén ez nem ér utol bennünket, mivel megerősítettük a keretet, de sajnos nem jött össze. A nyári szabadságok, nyaralások befolyásolták a munkát, és ez kihatással volt az eredményekre is. Móron teljesen sima vereséget szenvedtünk, és úgy érzem az előttünk álló mérkőzés sem lesz könnyebb. Nagyon sok játékos van az Adonyban, akik kötődnek Ercsihez - Holentoner Edvin, Bognár Bence, Hamar Erik - ők jól ismerik a csapatot, úgy hogy nehéz 90 percet várok. Sokan kötelező győzelmet várnak tőlünk, ám én ezt nem merném egyértelműen kijelenteni, de nyilván szeretnénk most már javítani a mérlegen, bár nem tudom, mire leszünk képesek. Kétségtelen, hogy most már kellene a sikerélmény, egész héten azon gondolkodom, hogy milyen taktikával, milyen összetételben álljunk fel, mert a támadójátékunk eddig nem működött. Mindenesetre pikáns mérkőzés lesz, és fel kell nőni a feladathoz! Még azt sem tudom, hogy számíthatok-e mindenkire, betegek, és sérültek is voltak legutóbb. 

 

2024. szeptember 14., szombat, 16:30

Tóvill Kápolnásnyék (7.) - Csór Truck-Trailer (1.)

Höltzl Richárd a Tóvill-Kápolnásnyék vezetőedzője: - Minden egyes vereség az én hibámból is adódik, hiszen együtt nevetünk és együtt sírunk, viszont azzal nem tudok azonosulni, hogyha valaki a mérkőzést megelőző éjszaka elmegy, „csacsi” részegre issza magát. Ennek az lett az eredménye, hogy dekoncentráltak voltunk a Lajoskomárom ellen a második félidőben, olyan egyéni hibákat követtünk el, amelyek nem elfogadhatók. Amennyiben egy U17-es játékosom csinál, ilyet akkor is fogom a fejemet, de egy felnőtt és rutinos játékos részéről tűrhetetlen. Két olyan gólt kaptunk, hogy utolsó emberként elkezdett cselezgetni a játékosunk, és elvesztette a labdát. Nagyon furcsállottam azt, hogy az egyik leggyorsabb játékosom a középpályán nem érte utol az ellenfél támadóját, mire a vonalban ülő semleges szurkolók véleménye szerint kétméteres lesgólt adtak meg a második vendég találatnál. Azért a mérkőzésnek van egy lélektana és ez volt az a tőrdöfés nekünk, következményeképpen ki is kaptunk. Innen már nem tudtunk felállni a padlóról. Ettől függetlenül természetesen az egész mérkőzés folyamán jobb volt a Lajoskomárom, jóval agresszívabbak voltak, és teljesen megérdemelten győztek. Szombati ellenfelünk, a Csór együttese jó formában van, de azt szoktam mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, úgyhogy pontosan itt van az ideje annak, hogy megfogjuk a jelenlegi listavezetőt. Remélem, hogy Imrefi Balázs tudja vállalni a játékot, mert vasárnap tíz emberrel fejeztük be a meccset.
Bodajk SE (14.) – Sárbogárd (2.)
Rigó Gábor a Bodajk SE vezetőedzője: - Adonyban elég közel álltunk a pontszerzéshez, 80 percig azt csinálta a csapat, amit kellett, és amit megbeszéltünk egy jól, és szimpatikusan játszó hazai csapat ellen. Megpróbáltuk érvényesíteni a saját tudásunkat, sajnos a hajrában jött két rövidzárlat, és ezért nem tudtunk mérkőzés nyerni. Jó védekezéssel meg tudnánk lepni szombaton a Sárbogárdot, mivel az előző két mérkőzésen is valamennyire tudtunk támadást építeni. Ahogy a hetek múlnak, a fiatal játékosaink látják azt, hogyan kell teljesíteni a megyei első osztályban, mérkőzésről mérkőzésre előre haladva lesznek tapasztaltabbak, és ez nagyon fontos számukra. Nem vagyunk könnyű helyzetben, abban a tekintetben, hogy az ifjúsági mérkőzéssel is össze kell egyeztetni a keret kialakítását egy-egy meccs előtt, mivel hatan-heten az ifi csapatban szintén pályára lépnek, de például vasárnap is csak három játékos tudtam felvinni az első csapathoz, pedig folyamatosan számítok rájuk. Most például szombaton játszanak, így nem tudnak segíteni, és azt hiszem ez senkinek, sem a játékosnak, sem az első csapatnak nem jó.
Sárosd (8.) – Martonvásár (6.)

Lendvai Tamás a Sárosd vezetőedzője: - Nagyon nehéz mit mondani a Sárbogárd elleni mérkőzésről, mivel rengeteg technikai hiba volt mindkét oldalon, és egyáltalán nem volt magas színvonalú ez a 90 perc. A csapat sokkal jobban is tudna játszani, de gyengébb napot fogott ki. Ettől függetlenül nem nekünk kedveztek a körülmények, mert volt egy szituáció, amely után büntetőt ítéltek ellenünk, valamint hajrában elvettek tőlünk egy gólt, állítólag kezezés miatt. Ugyan a Bogárd birtokolta többet a labdát, de nekünk is voltak olyan kontráink, kettő a kettő ellen vezetett akcióink, amelyeket nem jól játszottunk meg. Egy nullára ki lehet kapni Sárbogárdon, bár a fiatal csapatunk pontot szeretett volna szerezni, de ebben a mérkőzésben most ennyi volt. Bízom abban, hogy a későbbiekben egy ilyen erős csapatot is meg tudunk fogni, és az élet visszaadja azt, amit most elvett. A Martonvásár ellen mindenképpen győzelemre éhesen megyünk ki a pályára, nem is lehet más a tervünk hazai környezetben, ám úgy gondolom, hogy két azonos képességű csapat összecsapása lesz, melyen az fog dönteni, hogy ki milyen napot fog ki, és tudja jobban kihasználni a lehetőségeit. A Martonvásár teljesen átalakult a nyár folyamán, nagyon jól igazoltak, és egészen biztos, hogy sokkal jobb játékerőt képviselnek, mint a tavalyi szezonban, amikor kettő kettőt játszottunk velük. Ezért aztán próbálunk  revansot venni, de nüanszok fognak dönteni. Vannak kisebb sérültjeink, a legutóbbi meccsen is ketten-hárman úgy vállalták a játékot, hogy úgy voltak összedrótozva.
2024. szeptember 15., vasárnap, 16:30
KK Grain KFT.-Mezőfalva (9.) – Lajoskomárom (3.)

Váradi Tamás a KK Grain KFT.-Mezőfalva vezetőedzője: - Az eddigi szereplésünket nézve úgy érzem jó úton haladunk, Dunaújvárosban ugyan volt egy tízperces rövidzárlatunk, azt követően viszont jól visszajöttünk a meccsbe, de le kell szögezni azt, hogy a DFC teljesen más kávéház, mint mi a jelen pillanatban. Folyamatosan dolgozunk, visszaköszön már több tekintetben is az elvégzett munka, és az első hazai mérkőzésünkre, ha lehet még hatványozottabban készülünk annak érdekében, hogy itthon tartsuk a három pontot. Egyáltalán nem lesz egyszerű dolgunk a Lajoskomárom ellen, már csak azért sem, mert mi alacsony költségvetésből dolgozunk, nincsenek kiemelkedő játékosaink, viszont a csapategység nagyon jó, és erre alapozva próbálunk meg minél jobb eredményt elérni. 

Enying (13.) – Móri SE (4.)

Mohai Norbert az Enying szakosztályvezetője: - Kétségtelen, hogy nem a legjobban indult az idény, de a sorsolásunk is elég nehéz lett az elejére. Az első hat mérkőzésből öt olyan erős csapatot kaptunk, amelyek mind esélyesek lesznek idén a bajnoki címre. Nem is bántuk, hogy az első mérkőzést halasztani kellett a Dunaújváros ellen. A Lajoskomáromot még az egyensúlyából sem tudtuk kibillenteni egy pillanatra sem. Nagyon jól összeálltak ott a dolgok az idei évre. Talán még kimagaslóbb lett a javulás Csóron, ahol ugyancsak nem termett babér számunkra. Nehéz ilyenkor motiválni a csapatot, talán annyit tudunk mondani, hogy igen, sajnos számítottunk erre, de majd jönni fognak az eredmények, és talán egy-egy nem várt siker is becsusszan. A nagyobb csapatok ellen nagyon nehéz lesz, a kisebb csapatok pedig mind nyerni akarnak majd ellenünk, szóval azok sem lesznek könnyű menetek. Vasárnap a Mór vendégeskedik nálunk, őket szintén az első ötbe gondoljuk a végére. Csak akkor tudunk meglepetést okozni, ha végre teljes csapattal tudunk kiállni, és persze ha kellően hiszünk majd magunkban.

A Dunaújváros FC (5.) - Ikarus-Maroshegy (11.) összecsapás a Dunaújváros FC MOL Magyar Kupa kötelezettsége miatt 2024. november 30-án 13:00-kor kerül megrendezésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában