Szécsi Nemere egyetlen ponttal csúszott le a bronzról

2 órája

Volános sikerek: világbajnoki ezüstérmes Turbucz Ivola"

Turbucz Ivola csapatban ezüstérmet szerzett a Portugáliában zajló U17-es öttusa világbajnokságon. A fiú egyéni döntőben két fehérvári szerepelt, Szécsi Nemere nagyon kicsivel csúszott le a dobogóról.

Németh Krisztián

Fotó: Kovács Sarolta

Turbucz Ivola, ahogy korábban megírtuk magabiztosan jutott döntőbe a korosztályos világbajnokságon.

A fináléban négy magyar állhatott rajthoz, közülük Ivola a harmadik legjobb eredményt érte el, miután a 10. helyen zárt 1332 ponttal. Turbucz a páston 21 győzelmet szerzett, így a hatodik helyen állt az első tusa után. Az akadálypályát a 12. legjobb idővel teljesítette (34.97), úszásban a hatodik lett (2:19.23). A kombinált számban a 30. legjobb időt futotta. 

Rajncsák Diána (KSI) egyéniben ezüstöt szerzett, Herbák Hanna (Honvéd) a 9., Turbucz Ivola a 10. helyen zárt, teljesítményük révén csapatban a dobogó második fokára állhatta fel. Tajta Sára (MAFC) a 20. helyen zárt.

- Ivola a nyári Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, a világbajnokságon erősebb a mezőny. Nagyon ügyesen vívott, de úgy érzem maradt benne a páston. Végig nagyot küzdött, a legjobb tízben lenni nagy eredmény - értékelt Kovács Sarolta, aki Belák János utánpótlás szövetségi kapitánnyal együtt vezeti a magyar csapatot.

A fiú egyéni döntőbe, ahogy korábban megírtuk három fehérvári jutott be, de sajnos Kiss Tibor betegség miatt nem tudott rajthoz állni, így a csapatversenyben nem jöhetett számításba a magyar kontingens. 

Fotó: Kovács Sarolta

Szécsi Nemere 20 győzelemmel kezdett a páston, amivel az előkelő hetedik helyen kezdte a finálét. Az akadálypáján is benne volt az első tízben, a kilencedik legjobb időt érte el (26.35), úszásban a 26. lett (2:16.65), de így is az élmezőnyben kezdhette meg az utolsó tusát, a kombinált számot. Végül 1476 ponttal zárt, egyetlen pontocskával kellett volna több a dobogóhoz!

- Nemere nagyon ügyesen kombizott, a 10. helyről indult és feljött a negyedikre, nagyon közel volt a dobogó harmadik helyéhez - hangsúlyozta Kovács Sarolta.

Viniczai Patrik a 31. helyen zárta első nemzetközi döntőjét.

Fotó: Belák János

U17-es Öttusa világbajnokság

Leány egyéni

1. Khalil Farida (Egyiptom) 1391 pont

2. Rajncsák Diána (Magyarország) 1371 pont

3. Keister Charlotte (Németország) 1366 pont

...10. Turbucz Ivola (Magyarország) 1332 pont

Leány csapat

1. Egyiptom 4104 pont

2 .Magyarország (Rajncsák Diána, Herbák Hanna, Turbucz Ivola) 4042 pont

3. Lengyelország 3924 pont

Fiú egyéni

1. Akim Gnedtchik (független) 1499 pont

2. Omar Abdelkader (Egyiptom) 1480 pont

3. Maksim Kovalcsuk (Ukrajna) 1477 pont

4. Szécsi Nemere (Magyarország) 1476 pont

...31. Viniczai Patrik (Magyarország) 1369 pont 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában