Szombaton: ETO – Vidi!

2 órája

A 81-es út másik végén

Közel 15 év után csap össze ismét a labdarúgó NBI-ben a Vidi a Győri ETO-val. Szombaton délután parázs meccs várható a 81-es számú főút másik végén.

Németh Krisztián

Pető Milán (labdával) édesapja egykori csapata ellen szállhat harcba. Igaz Pető Tamás csak kevesett játszott az ETO-ban

Fotó: Fehérvár FC

A legutóbbi hazai, a Paks 2-1-es győzelmével zárult bajnokit követően a Vidi szurkolótábora világossá tette, mit várnak az övéiktől a következő fordulóban. Az RBD vezérszurkolója erőteljes előadást tartott a játékosoknak. Ez az üzenet azok számára is mindent elmond a két csapat rivalizálásáról, akik még meg sem születtek a nyolcvanas években. Amikor a Dunántúl két legerősebb fellegvára volt a Videoton, és az ETO. 

Legutóbb két éve a Magyar Kupában csapott össze a két együttes, és nem a Fehérvár örülhetett. Még Michael Boris vezette a csapatot, amikor Győrben 2-1-re nyert és kiejtette a Vidit az ETO a negyeddöntőben. A hosszabbításban büntetőből szerezte a győztes gólt a házigazda. 

A Paks ellen nagyon rendben volt a piros-kékek küzdőszelleme, hiába kerültek emberhátrányba, tovább hajtottak a győzelemért. „Karakánabb” játékvezetői döntés révén akár egál is lehetett volna létszámban, és talán végeredményben is. Szombaton 96. alkalommal néz farkasszemet az NB I-ben a Vidi a Győrrel. 37 alkalommal nyert a szombati rivális, 28 döntetlen mellett 30 alkalommal Vidi-siker született.

 – Rangadóra készülünk, így fogunk kimenni a pályára, egyértelműen a három pont a cél – tette egyértelművé Katona Mátyás, a Vidi középpályása. – Ha bátrak vagyunk, és tudjuk mire vagyunk képesek, nem lehet kérdés, hogy a mi akaratunk érvényesül-e. Javulnunk kell, sokkal több van bennünk. Sokat látok a csapatban, azt várom, hogy dominánsabban tudjunk futballozni. Önbizalommal telve fogunk pályára lépni Győrben – szögezte le a 24 éves játékos.

– Tudjuk, hogy a Győr – Vidi milyen komoly derbi Magyarországon, pokoli hangulatra és nehéz meccsre számítok – ezt már Nikola Serafimov nyilatkozta. – Szeretném megköszönni a buzdítást a szurkolóinknak, a legutóbbi, Paks elleni vereség után is értékelték, hogy mindent beleadtunk. Rengeteget jelent, hogy mögöttünk állnak. Biztos vagyok benne, hogy Győrbe is sokan elkísérnek minket.

A rangadó szombat délután fél háromkor kezdődik az ETO stadionban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában