Sportolóink és kis kedvenceik

2 órája

A sportolók életében is fontos szerepet játszanak az állatok

Az Állatok világnapja alkalmából több Fejér vármegyei sportoló is a rendelkezésünkre állt, akik kis kedvenceikkel való kapcsolatukról meséltek lapunknak.

Szabó Róbert

Kalmár Zsolt

Fotó: Kalmár Zsolt

Kalmár Zsoltot, a Fehérvár FC 36-szoros válogatott labdarúgóját két kutyus várja otthon.

– Az egyik kutyusunk, Enzo hét éve van velünk, a másik, Jack kicsivel több mint egy éves, tavaly kaptam a születésnapomra. Nagyon szeretem őket, amikor hazaérek, mindig úgy örülnek nekem, mintha hetek óta nem láttak volna – árulta el a hosszú sérüléséből visszatérő labdarúgó, akit a regenerációban is bizonyosan segítettek a kutyái.

Fotó: Kalmár Zsolt

Filipovity Márkót, az Alba Fehérvár kosárlabdázóját egy uszkár boldogítja.

– Mailonak hívják az öt éves kiskutyánkat. Még régebben egy kis faluból hoztam el, azóta pedig igazi világutazó lett, hiszen mindenhova velünk tartott ahova játszani mentem. Legutóbb Brazíliában volt a jó társunk.

Az Alba kosarasa, Filipovity Márkó, kedvese és kiskutyájuk, Mailo
Fotó: Filipovity Márkó

A kosarasok másik magyar játékosának, Kass Balázsnak és barátnőjének az életét is egy kiskutya teszi teljessé.

– Bobót barátnőm fogadta be egy menhelyről három évvel ezelőtt. Eleinte főleg ő volt a gazdája, én még nem vállaltam annyi felelősséget. Sok volt a baj vele, de idővel ahogy gondoztuk, tanítottuk mind a ketten megszerettük és az életünk részévé vált – nyilatkozta a védő. Hozzátette, hobbi szinten horgászik, a halakat pedig minden esetben visszaengedi a vízbe.

Az Alba Fehérvár kosarasa, Kass Balázs horgászik is, amiben hű társa kiskutyája, Bobo is
Fotó: Kass Balázs

A Puskás Akadémia futballistája, Szolnoki Roland is lapunk rendelkezésére állt, aki elmondta, egy máltai selyem kiskutyájuk van, akinek Donald a neve. A névválasztás a család legifjabb tagjáé volt, ifjabb Szolnoki Rolandé.

A névadó, ifjabb Szolnoki Roland és Donald
Fotó: Szolnoki Roland

A jégkorong sem maradhat ki a felsorolásból! Nem csodáljuk, hogy Kiss Dávidot, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzőjét megigézte a tekintetével Murphy a sziámi lány macska.

Murphy
Forrás: Kiss Dávid

A Fejér Vármegyei Lovassport Szövetség elnökének, Csuti Péternek és családjának életében is nagy szerepet játszanak az állatok. Lovaikkal gyakran járják a természetet fogatba fogva, amelyről egy fotót is elküldtek lapunknak.

Lovaikkal járják a természetet Csuti Péter és családja
Fotó: Csuti Péter

Gelei József, az Aqvital FC Csákvár sajtófőnöke futball és „kutyabolond" is.

– Zara, 5 éves pitbull, a két tacskó közül az egyik öt, a másik hat éves, és még van egy tizenkét éves német juhászunk – ők mindannyian a házunk őrzői és a családunk tagjai.

Zara a pitbull és Gelei József, az Aqvital FC Csákvár sajtófőnöke
Fotó: Gelei József

Sallai Nikolett a Dunaújvárosi Kohász kézilabdázójának – a válogatott labdarúgó, Roland húgának –  Blackie a mindene.

– Blackie öt éves francia bulldog, ő is imádja a labdát. Előfordult, hogy hajnali ötkor kikéredzkedett a kertbe, és szakadó esőben órákon át jászott a labdával. Rajta kívül még van kettő a családban, de ők a tesóméké.

Mindketten imádják a labdát: Sallai Niki és Blackie
Fotó: Sallai Nikolett

Máris mutatjuk az Alba Fehérvár KC kézisei közül Utasi Linda, és Takó Viktória kedvenceit.

– Ő az én kis második szerelmem Dante - tudtuk meg Lindától. – Most lesz egy éves október 7-én. Karácsonyi ajándék volt magamnak hiszen a barátom akkor külföldön jégkorongozott és sajnos így eléggé egyedül voltam és már évek óta mondtam a barátaimnak, szüleimnek, konkrétan az egész világnak hogy kell nekem egy kiskutya és tavaly karácsonykor eldöntöttem hogy lesz egy bichon bolognese kutyám. Nagyon nyugodt kisfiú, szerencsés vagyok vele hiszen az elejétől fogva ahhoz van szoktatva, hogy mindenhova jön velem, ezért ha esetleg étterembe megyünk, nyugodt szívvel viszem magammal mert lefekszik a lábam mellé és meg sem mozdul. Sszerencsére más kutyusokkal is nagyon barátságos, viszont az emberekkel az elején nagyon távolságtartó de idővel feloldódik.

Nem színjáték! Igazi szeretet: Linda és Dante
Forrás: Utasi Linda

– Olyan, akár egy matrica, le se tudom vakarni magamból  – újságolja Viki.

– A neve Jackie, ő egy 4 éves keverék fiú kutyus. Ügyesen egyedül is tud maradni ha kell, csendesen várja míg haza nem érek. Nagyon okos és könnyen tanul.

 

 

Viki a kis fekete "matricával" Jackie-vel
Forrás: Takó Viktória

Stollár Fanny, a női Szuperliga-győztes Kiskút Tenisz Klub sportolójától is cuki képet kaptunk. A két törpespicc hű társa vásárlás közben is.

Fotó: Stollár Fanny

Nagy Zsófia, a Velencei-tavi Evezős és Vitorlás SE ifjúsági válogatott evezősének és egész családjának kedvence Tappancs, a tizenegy éves tacskó kutya. A kétszeres olimpikon evezős Nagy-Kapócs Anikó lánya megható történetet osztott meg velünk.

– Öt évvel ezelőtt egy téli napon ugrás közben megsérült a gerince, nem bírt lábra állni, az orvosnak nem sok bizodalma volt a teljes felépüléséhez. Mi onnantól kezdve befogadtuk őt a házunkba, rendszeresen masszíroztuk a gerince melletti izmokat, sokat foglalkoztunk vele. Szerencsére felgyógyult, újra fut és szalad. 

Zsófi és Tappancs
Fotó: Nagy Zsófia

Kakukktojásnak tűnik, de nem az! Szekeres Eszter a Vidi egyetlen hazai meccsét sem hagyja ki. Mivel a Sóstói stadion létesítménygazdája!

Szinte sportot űz az állattartásból, és az állatszeretetből. Gyulát a szalagos álölyvöt már az arénában is megröptette, de van otthon Aplomodo-sólyom, és füleskuvik is. Gyakran tart bemutatókat a madaraival.

– A ragadozómadarak mindig is különleges helyet foglaltak el a szívemben, így, amint lehetőségem adódott elvégeztem a különböző vizsgákat és megkértem az engedélyeket, hogy tarthassak ilyen madarakat. Gyulával, a szalagos álölyvvel, vizsgáztam. Ehhez rengeteg gyakorlásra volt szükség, így volt, hogy elhoztam a stadionba és itt repítettem vagy csak ott volt velem az irodában, hogy még szorosabb legyen a kapcsolatunk. A bemutatókon általában Puffancs a füleskuvik a nagy kedvenc.

Eszter és Gyula
Fotó: Szekeres Eszter
Puffancs
Forrás: Szekeres Eszter

Egy emlékezetes, "hipercuki" jelenetet is hoztunk a végére, a 2020/2021-es labdarúgó Magyar Kupa-szezonból. A gárdonyi kutyus ellopta a show-t, és a labdát is....

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában