Diákolimpia

2 órája

A Vörösmartys gyerekek a kispálya királyai

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata látványos játékkal és hibátlan teljesítménnyel megnyerte a IV. korcsoportos fiú kispályás labdarúgó Diákolimpia Kovács Ferenc mesteredző, a Videoton örökös tiszteletbeli elnökének emlékére rendezett városi bajnokságát.

Kelemen Kornél

A bajnokság győztesei a Slett Csaba által felkészített Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói

Fotó: Magony Tamás

A bajnokságra nyolc iskola – a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Kossuth Lajos Általános Iskola, Vasvári Pál Általános Iskola, a Vasvári Pál gimnázium, a Hétvezér Általános Iskola – indított egy-egy csapatot, amelyeket két darab négy fős csoportra bontottak. A csoportokból az első kettő helyezett jutott tovább az elődöntőkbe, ahol megküzdhettek a fináléba jutásért. A legjobb négy közé a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Vasvári Pál gimnázium, a Teleki Blanka Gimnázium és a Kossuth Lajos Általános Iskola került be. A csapatok 25 perces meccseken mérhették össze tudásukat.

Az első elődöntőben a Vörösmartys legények csaptak össze a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjaival. A találkozó első percétől nagy fölény alakult ki a pályán, a Vörösmartyból érkező gyerekek 8-1-re diadalmaskodtak. A másik mérkőzésen egy fordulatokban és gólokban gazdag játékot követően, végül 6-4-re nyertek a Telekisek, a Vasvári Pál Gimnázium tagjaival szemben. 

A bronzéremért folyó mérkőzésen ismét nagy arányú vereségbe szaladtak bele a Kossuth Lajos Általános Iskola sportolói, hiszen a Vasvárisok kilenc góljára, csak eggyel tudtak válaszolni. 

A fináléban a Vörösmarty Mihály Általános Iskola csapata a Teleki Blanka Gimnáziummal nézett farkasszemet, mindkét együttes nagy elánnal vetette bele magát a játékba, a torna egészéhez hasonlóan egy sok gólt hozó találkozó végén a Slett Csaba által irányított Vörösmartysok nyertek 4-2-re. 

A torna megnyerésének köszönhetően a Vörösmarty Mihály Általános Iskola a kispályás labdarúgó Diákolimpia Fejér vármegyei döntőjébe jutott tovább. 

Diákolimpia

IV. korcsoport, kispályás labdarúgás, elődöntők

Vörösmarty Mihály Általános Iskola – Kossuth Lajos Általános Iskola 8-1

Teleki Blanka Gimnázium – Vasvári Pál Gimnázium 6-4

Harmadik helyért:

Vasvári Pál Gimnázium – Kossuth Lajos Általános Iskola 9-1

Döntő:

Vörösmarty Mihály Általános Iskola – Teleki Blanka Gimnázium 4-2

A győztes Vörösmarty Mihály Általános Iskola tagjai: Balogh Levente, Nagy Kornél, Tóth Máté, Jánosi János, Juhász Dominik, Iberpaker Domos, Jáger Áron, Joó Patrik. Felkészítő: Slett Csaba. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában