Az Alba FKC bánatára

11 órája

Bartulovics a forduló legjobb kapusa

Az Alba Fehérvár KC ellen nyújtott teljesítményének köszönhetően bekerült a női kézilabda NBI ötödik fordulójának válogatottjába a DKKA kapusa. Gabrijela Bartulovics kölcsönbe tért vissza Dunaújvárosba, és nagyon bekezdett.

Németh Krisztián

Gabrijela Bartulovics

Forrás: dvsckezilabda.hu

Gabrijela Bartulovics átmenetileg kölcsönben szerepel a Kohász együttesében, miután Oguntoye Viktóriára sérülés miatt hosszabb távon számíthat Gulyás Péter vezetőedző.

Gulyás Péter először vezette győzelemre a Kohász, és ebben kulcsszerepe volt Bartulovicsnak
Fotó: Sastin

A 29 éves horvát hálóőr alighogy megérkezett Debrecenből máris hozzásegítette régi-új csapatát a szezon első győzelméhez – ráadásul a hazai pályán veretlen Alba Fehérvár KC ellen. A vármegyei rangadón csaknem végig a parketten volt, 42 lövésből csak 18 gólt kapott, 43 százalékos hatékonysággal járult hozzá csapata 29-26-os győzelméhez.

Gabrijela Bartulovics (lánykori nevén Gabrijela Besen) a horvát RK Sesvete-nél kezdett kézilabdázni, innen került 2018-ban a lengyel MKS Perla Lublinhoz, melynek színeiben a Bajnokok Ligájában és az EHF-kupában is pályára lépett. A 2020–2021-es idényre hazatért és a horvát Varasd játékosa lett, majd 2021 nyarán érkezett Dunaújvárosba, ezután tavaly nyáron került Debrecenbe, ahol 2025-ig tartó szerződést kötött.

A kapus november végéig erősíti a dunaújvárosiakat.

A hét csapatába bekerült az előző szezonban még az Alba FKC-ban kézilabdázó Afentaler Sára is, aki a Vác játékosaként hat góllal vette ki a részét a Mosonmagyaróvár legyőzéséből (31-26).

A hét csapata:

Kapus: Gabrijela Bartulovics (DKKA)

Jobbszélső: Győri-Lukács Viktória (FTC)
Jobbátlövő: Afentaler Sára (Vác)
Irányító: Csíkos Luca (Vác)
Beálló: Bencsik Bojána (Békéscsaba)
Balátlövő: Bruna De Paula (Győr)
Balszélső: Petrus Mirtill (DVSC)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában