Férfi röplabda

2 órája

Előnyben a MÁV Előre

Szoros mérkőzésen öt szettben nyert a MÁV Előre Foxconn a horvát OK MEDIMURJE Centrometal otthonában a férfi röplabda Challenge-kupa legjobb 16 közé jutásért vívott párhac első mérkőzésén.

Szabó Róbert

Saját dolgát nehezítette meg a Loki Horvátországban

Fotó: mavelore.hu, archív

Jó hangulatban utazhatott Horvátországba a Loki, hiszen a Dág KSE elleni bajnokin győzelmet aratott az együttes. A feladat azonban nem ígérkezett egyszerűnek a Challenge-kupa legjobb 16 csapata közé jutásért vívott párharc első találkozóján.

Az első szett elején a Loki került előnybe, de 4-3-tól szép lassan kezébe vette a házigazda az irányítást. Sikerült egy jó szakasszal ötpontos előnyre szert tenniük a horvátoknak, akik aztán annyira belendültek, hogy 19-16 után állva hagyták ellenfelüket és megszerezték a vezetést, 25-16.

A második játszmában aztán elkezdett éledezni a MÁV Előre, amely a játékrész derekán már nyolc ponttal vezetett. Redjo Kociék bár egy kicsit kiengedtek, de így is egyenlített a Loki, 22-25.

A harmadik felvonás újabb székesfehérvári fölénnyel indult, de 6-6-nál sikerült egyenlítenie a horvátoknak, akik aztán fordítottak is. 15-12-nél már három is volt a különbség, de a Lokinak sikerült visszajönnie a partiba, 17-14-ről egy 3-0-s szakasszal egyenlített 18-20-nál pedig már kettővel ment. Innen aztán sikerült jól menedzselni az előnyt és megszerezni a vezetést, 23-25.

A kis pihenő után Omar Pelillo fiai nagyon elszántan mentek vissza a pályára, egyértelműen látszott, hogy le akarják záni a párharc első mérkőzését, így hamar meglógtak öttel. A Centrometal viszont nem adta ilyen könnyen magát, 14-18-ról egy 6-0-s szakasszal fordított, és be is húzta a felvonást, 25-22.

A záró, ötödik felvonásban aztán bekezdett a Loki, 0-4-el nyitottak a székesfehérvári fiúk. Ezután a házigazda horvátok próbáltak visszajönni, de csak felzárkózniuk sikerült, jól menedzselte előnyét a MÁV Előre, amely így behúzta a mérkőzést, 11-15.

A Loki a sikernek köszönhetően minimális előnyből várhatja az október 16-i visszavágót, ahol eldől majd a továbbjutás kérdése.

Challenge-kupa, legjobb 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Centometal – MÁV Előre Foxconn 2:3 (16, –22, –23, 22, 11)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában