A kapufák a Puskás Akadémiával voltak

2 órája

Golla remek fejese három pontot ért a Debrecen ellen (galéria)

A kevés izgalomért pazar fejes gól kárpótolta a Puskás Akadémia szurkolóit a Debrecen elleni péntek esti bajnokin. A felcsútiak 1-0-ra nyertek a labdarúgó NB I. kilencedik fordulójában.

Németh Krisztián

A mezőnyben dúlt a harc: Soisalo és Pellumbi küzdelme

Fotó: Kricskovics Antal

A két együttes jubileumi, 25. bajnoki összecsapásához több izgalom dukált volna, de az első félidőben finoman szólva nem kápráztatták el a csapatok a drukkereket. Óvatos mezőnyfocival kezdődött a péntek esti mérkőzés. 

Az egyik legemelkedettebb pillanat a kezdő sípszó előtt következett, amikor a szpíker köszöntötte Hornyák Zsoltot, akinek régi vágya teljesült azzal, hogy csütörtökön letette a magyar állampolgársági esküt. A felvidéki magyar szakember 173. mérkőzésén ült le a PAFC kispadjára, de megkockáztatjuk, látott ennél már jobb játékot is a csapatától. 

Először a tabellán kilencedik helyet elfoglaló Debrecen veszélyeztetett, amikor a 13. percben Meldin Dreskovics 17 méterről az oldalhálóba bombázott – Pécsi Ármin rajta volt a labdán, nem kellett beavatkoznia. A 27. minutumban nagyon kevésen múlt a Puskás vezető gólja. Mikael Soisalo beadását Nagy Zsolt Urho Nissilához fejelte, a finn 4 méteres lövését a gólvonalról vágta ki Dreskovics – hatalmas mentés, óriási ziccer volt! Nem sokkal később a Loki került helyzetbe, Pécsinek kellett észnél lennie Yacoube Silue akciójánál. Ahogy a vendégek kapujában Megyeri Balázsnak is Jakub Plsek középre tartó veszélyes lövésénél. 

Fotó: Kricskovics Antal


A szünet után aktívan folytatta a házigazda, Laros Duarte életerős lövéssel kínálta meg Megyerit, majd Nissila betalált a kapuba, de les miatt maradt a 0-0. A 60. percben a Debrecen próbált közelebb kerülni az „üdvösséghez”, többször is tüzeltek Pécsi kapujára, de mindannyiszor blokkoltak a hazaiak. Viszont picivel később Wojciech Golla óriási lehetőséget kínált a Lokinak. A lengyel védő szerencsétlenül tette haza a labdát, gyakorlatilag odaajándékozta a frissen beállt Bárány Donátnak, aki a kapu helyett – a labda ívét látva – inkább Alcsútdobozt célozta meg. 

Egyre inkább úgy tűnt, hogy legfeljebb egygólos lesz a felcsúti derbi. A 88. percben a kapufa mentette meg a Puskást a góltól, Bárány fejese a lécen csattant. Nem sokkal később ugyanez nem volt igaz a Loki­ra, mert Jonathan Levi mintaszerű beadását követően Golla hét méterről fejelt, a labda a jobb kapufáról vágódott a háló­ba, 1-0. Egy gól is gól – nyert a Puskás, amely a tabellán továbbra is tartja második helyét a Ferencváros mögött. 

Golla pontosan célzott
Fotó: Kricskovics Antal

Puskás Akadémia–DVSC 1-0 (0-0) 
OTP Bank Liga, 9. forduló. Pancho Aréna. Vezette: Rúsz (Vígh-Tarsonyi, Garai) 
Puskás Akadémia: Pécsi –- Maceiras, Golla, Szolnoki (Kerezsi 79.), Stronati – Plsek (Favorov 62.), Duarte, Nissila – Soisalo (Levi 62.), Colley, Nagy. Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 
DVSC: Megyeri – Szécsi, Kocsis G., Dreskovics, Pellumbi (Sagoja 90+1.), Ferenczi – Lagator, Dzsudzsák (Szuhodovkszi 66.), Szűcs – Domingues (Vajda 76.), Silue (Bárány 66.). Vezetőedző: Máté Csaba. 
Gól: Golla (89.). 

Sárga lap: Lagator (33.), Duarte (41.), Colley (90+4.), ill. Szűcs (49.), Megyeri (75.). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában