NB II

13 órája

Halmozzák a bravúrokat

Történelmi győzelmeket aratott az elmúlt időszakban az Aqvital FC Csákvár a férfi labdarúgó NB II-ben. Az együttes előbb a Budapest Honvédot győzte le otthon 3-1-re, majd a Vasast verte közel egy órát emberhátrányban futballozva 2-1-re. Tóth Balázzsal, a csapat vezetőedzőjével beszélgettünk.

Szabó Róbert

Büszke a játékosokra, a stábra és a szurkolókra is Tóth Balázs

Fotó: Kricskovics Antal

Nehéz időszakon vannak túl, kemény három mérkőzést játszottak a bajnokságban. Hogy értékelné az elmúlt hónapot?

– Kicsit messzebb mennék vissza, mint az elmúlt három meccs, a szegedit is idevenném. Úgy mentünk bele ebbe a sorozatba, hogy Szeged, Honvéd, Kisvárda és Vasas egymás után, plusz ott volt egy Mezőkövesd elleni kupameccs is. Olyan csapatok ellen játszottunk az elmúlt hónapban, akik az elmúlt időszakban megfordultak az NB I-ben és szeretnének is oda visszajutni. A szegedi meccsen félig volt tele a pohár, mert benne volt, hogy elhozzuk a három pontot, de a Honvéd elleni meccs az mindenképp nagyon pozitív volt mindenki számára főleg úgy, hogy ők is a feljutásért hajtanak és megvan hozzá a keretük is azt gondolom. 

Ennek ellenére is sikerült nyerniük. Változtattak bármin a siker érdekében?

– A felfogásunkon nem változtattunk, sok fiatal játszott és ennek ellenére is magabiztos győzelmet arattunk ellenük. Nem toltuk be a buszt, hanem a saját játékunkat játszottuk. Persze volt náluk egy kiállítás a kispestieknél, ami után egyértelművé vált, hogy ki nyeri azt a meccset, de ez nagy löketet adott a csapatnak. Kisvárdán aztán egy olyan csapattal játszottunk, amelyik bár tudjuk, hogy problémákkal küzd, de megmutatta azt, hogy mindene megvan az NB I-be való visszakerüléshez, ezt bizonyították a játékosaik. A tizenegyesből kapott gólok partiban voltunk, volt helyzetünk is, de sajnos kikaptunk.

Aztán jött a Vasas elleni csoda.

– A Kisvárdán elkövetett hibákból igyekeztünk tanulni, így készültünk az angyalföldiek ellen. Az ellenfelünk az első negyedórában jobban kezdett, érződött, hogy nekünk fognak esni és be is kaptunk egy gólt. Ezután feléledtünk, sikerült egyenlíteni, ami szerintem teljesen megérdemelt volt. Nem kellett sokat várni Karacs kiállítására, megfogyatkoztunk, de gyorsan váltottunk, behoztuk Umathumot, mégjobban fiatalítottunk. A piros lap után látszott a srácokon, hogy bizonyítani szeretnének, talán a dac is vezérelte őket, ami miatt egy olyan összefogás történt a pályán és azon kívül is a cserékkel együttvéve, hogy nem csak végig védekeztünk, hanem kontrázni tudtunk. A vezetést aztán nem is egy kontratámadásból, hanem egy olyan szituációból szereztük meg, aminél magasan presszingeltünk, a Vasas elvesztette a labdát a saját térfelén és gólt szereztünk, amivel végül nyertünk. Mindenképp megsüvegelendő, hogy egy Vasas ellen közel egy órán át emberhátrányban vagy és nem csak védekezel, hanem bátran fölfelé is játszol, persze arra is figyeltünk, hogy megtartsuk az eredményt. Le a kalappal a játékosok előtt, mert nem csak fizikálisan de fejben is végig toppon voltak.

A kiállítás pillanatában mit gondolt?

– Ilyenkor az ember lehet mérges, lehet csalódott, de muszáj gyorsan reagálni. Az volt az első, hogy bedobtuk Umathum Ádámot. Pont annak az embernek a helyére küldtük be, aki a gólunkat lőtte, de utólag jól tettük ezt, mert a másik oldalon Haragos Viktor volt, aki aztán a győztes találatot szerezte. A legnagyobb kérdés azonban az volt, hogy egy-egy párharc alkalmával a játékosaink mit tudnak egyénileg kihozni magukból. Szerencsére olyna szinten tudtak egymásnak segíteni, hogy ezekből nem csak kontratámadások lettek az eredményei, hanem a siker is. Ahogy telt az idő aztán az ellenfelünk is egyre idegesebb lett, látszódott rajtuk, néha már nem tudtak mit kezdeni velünk, így még jobban elkapta a tűz a csapatot és védekezésben is jobban tudott dominálni.

A mérkőzés után Pintér Attila azzal kritizálta a Csákvárt, hogy kevés volt a kapura lövése, mégis két gólt lőtt. Mit gondol erről?

– A meccs után megszámoltuk, hogy hatszor lőttünk kapura, ellenben az ellenfelünkkel, akiknek csak három ilyen lehetőségük volt. A statisztika az ilyen, megmondja keményen, hogy hányszor találsz például kaput, vagy nem. Voltak helyzeteik, de meddők voltak, nem találták el Zelizi kapuját. Megérdemelt volt ez a győzelem is szerintem, nem utolsó sorban nagy büszkeség az Aqvital FC-nek, mert a Honvédet és a Vasast sem tudta korábban megnyerni. Ez számunkra biztos sokáig emlékezes marad. Büszke vagyok a stábra, a játékosokra, a szurkolókra, egy szóval mindenkire akivel közösen elértük ezt a sikert és kivette belőle a részét.

Inog a pad Pintér Attila alatt Angyalföldön, de odaszúrt a Csákvárnak
Fotó: Kricskovics Antal

A nehéz időszakot a válogatott szünet alatt kipihenhetik.

– Rendeznünk kell a fejünkben a dolgokat, figyelni kell arra, hogy ezek a sikerek akkor érnek igazán valamit, ha a továbbiakban is pontokat gyűjtünk. Bízom benne, hogy a pihenés megteszi a hatását és utána újabb lendülettel tudunk nekivágni a Budafok elleni találkozónak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában