Megye I.

17 órája

Hatpontos csata a Bornapokra

A 7. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

A 7. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságában.

Fotó: Shutterstock

2024. október 5., szombat 15:00

Sárbogárd (1.) – Tóvill Kápolnásnyék (9.)
Pajor László a Sárbogárd vezetőedzője: - Vasárnap az enyingi csapat felszívta magát, keményen fociztak, de a fő célunkat sikerült teljesíteni, és ez volt hatból a hatodik győzelmünk. Fontosnak tartottuk, hogy ne sérüljön meg senki, tudtam forgatni a játékosokat, remélem azt, hogy mindenkit tűzben tudok tartani, kellően motiválni, mert azért ennél nehezebb mérkőzések várnak ránk hamarosan. Itt van rögtön a Kápolnásnyék elleni találkozó, akikkel mindig jó meccseket játszunk, harcos csapat, akik soha nem adják fel. Egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre, kiélezett összecsapás lesz, nagy valószínűséggel ki akarják javítani az Adony elleni mérkőzésüket, így csak erre a 90 percre összpontosítanak. Azt hiszem eljutottunk arra a szintre, hogy a csapatok jelentős része sokszor kettőzött erővel küzd ellenünk mióta kimondtuk azt, hogy bajnokságot szeretnénk nyerni. Minden egyes mérkőzésen azt éreztem talán még pluszt is tesznek bele az ellenfelek, és ez által mindegyik meccset nehézzé tették. Itthon tartanánk a három pontot, szeretném, hogy ezt viszonylag látványos, sokgólos mérkőzésen tennénk. Most már mindenki elkezdte az edzést a korábbi sérültek közül, van, aki könnyített munkát végez, de elképzelhető az is, hogy a hétvégén mindenkire számíthatok.

Sárosd (4.) – Ercsi Kinizsi (11.)
Lendvai Tamás a Sárosd vezetőedzője: - Bodajkon az első félidő teljesítményével meg voltam elégedve, nagyon jó támadó játékot nyújtottunk, ellenfelünknek nem volt túlságosan sok lehetősége, teljes egészében mi uraltuk a mérkőzést. A második félidőben már korántsem tetszett annyira a játékunk, ott már látszódott némi elbizakodottság részünkről, nagyon félvállról vettük a folytatást. Öt góllal vezettünk a félidőben, majd a szünet után nem sokkal később lőttünk még egyet, és onnantól elment a koncentráció, de ettől függetlenül ilyen arányban is megérdemelt volt a győzelmünk. Le a kalappal a Bodajk előtt, hogy a második félidőt le tudták hozni döntetlenre. A tabella most becsapós, mert az Ercsi szerintem sokkal jobb csapat annál, mint amit mutat a helyezése. Jól erősítettek nyáron, minőségi játékosokat igazoltak, én őket titkos favoritnak gondoltam, bár most nem úgy néz ki, hogy ez reális náluk, de valószínűleg idő kell, hogy összeálljanak. Reméljük, hogy nem most, ellenünk fog ez megtörténni. A betegségek okoznak nálunk leginkább gondot a csapat összeállítást illetően, mivel végigvonul az egész társaságon. A múlt héten is hárman-négyen úgy játszottak, hogy még nem voltak teljesen gyógyultak, de játszaniuk kellett, mert nem olyan bő a keretünk. Ezen a héten is vannak betegek, bizakodunk, hogy felépülnek szombatra. Amennyiben nem jönne össze, akkor jönnek még fiatalabbak, akik megmutathatják, hogy igenis lehet velük számolni a megye egyben.

2024. október 5., szombat 16:00

Móri SE (2.) – Dunaújváros FC (8.)
Németh Bálint a Móri SE vezetőedzője: - Nagyobb is lehetett volna a különbség Mezőfalván, hogyha a helyzeteinket jobban kihasználjuk. Magabiztosnak látszunk, örülök annak, hogy sikerült jól rajtolni, és ötből öt győzelem van a nevünk mellett. Azt azért óvatosságból megjegyzem, hogyha ránézünk a tabellára most már kirajzolódnak az erőviszonyok, és inkább a hátsó régióba tartozó csapatokkal játszottunk. Mondhatjuk azt, hogy egy kicsit kedvező volt a sorsolásunk. Jobb ellenfelet, mint a Dunaújváros nem is kérhetünk volna a Bornapokra, ez mindig nagy ünnep városunk életében és egy ilyen nagy múltú csapat ellen pályára lépni számunkra is plusz motivációt jelent. Rangadó lesz a javából, arra készülünk, hogy megnyerjük. Akadnak sajnos sérültjeink, Mészáros Barnabás súlyos bokasérülést szenvedett, több hétre ki esett, Varga Balázsnak a térde fáj folyamatosan, valamint Horváth Barnabás betegséggel küzdött, kettőjük játéka még kérdéses. 

2024. október 6., vasárnap 15:00

Adony VSK (7.) - KK Grain KFT.-Mezőfalva (12.)
Boldoczki Sándor az Adony VSK vezetőedzője: - Ezt megelőzően egy rendkívül szimpatikus és sportszerű ellenfelet, az Enying csapatát sikerült legyőznünk egy aránylag könnyű mérkőzésen. Arra készültünk szombaton, hogy meglepetést okozzunk, mert éreztem a csapatban, hogy többen bizonyítani szeretnének, helyük van a kezdőben. Úgy mentünk Kápolnásnyékre, hogy jó eredményt érjünk el, és nagyon fegyelmezett és jó játékkal, végig összpontosítva szerintem megérdemelten tudtuk elhozni a három pontot. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok a Mezőfalva ellen, hangsúlyozom számunkra minden meccs nehéz, mert még tanuljuk a megyei első osztályt. Ettől függetlenül úgy gondolom, egyre jobban ráérzünk, mit kellene ahhoz csinálnunk, hogy eredményesek legyünk, ám azt hozzá kell tenni élcsapattal még nem játszottunk. Fontos lenne begyűjteni a három pontot vasárnap, nem lebecsülve ellenfelünket. Ráadásul amióta én Adonyban vagyok edző még sosem tudtuk megverni őket, se itthon, se idegenben. Persze a mezőfalvaiak is gondolhatják, kit verjenek meg, ha nem az Adonyt. Bízom benne, hogy ez a sorozat most megszakad. Két sérültön kívül úgy tűnik, hogy mindenki harcra kész, szeretném, ha jó játékkal tudnánk megörvendeztetni szurkolóinkat.

Csór Truck-Trailer (3.) – Lajoskomárom (6.)
Pécsi László a Csór Truck-Trailer vezetőedzője: - Nem vitatom, teljesen megérdemelten győzött le bennünket a Dunaújváros, viszont a gólkülönbséget túlzónak tartom. Nekünk legalább annyi lehetőségünk volt ezen a mérkőzésen, mint a házigazdáknak, óriási különbség volt viszont a két csapat helyzetkihasználása között, és ebből adódott háromgólos differencia. Nem volt ennyire sima, mint amit a végeredmény mutat. Továbbra sem az a célunk nekünk, hogy a bajnokaspiráns otthonában győzzünk, bár nyilván mindent megteszünk érte, de a célkitűzéseink továbbra sem változtak, stabil középcsapat szeretnénk lenni. Nagyon meglepett a Lajoskomárom vasárnapi mérkőzésének eredménye, ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez ugyanaz a csapat, mint amely eddig jó szerepelt. Ezek alapján egyáltalán nem számítok könnyű mérkőzésre itthon sem. Természetesen szeretnénk az eddigi hazai jó mérlegünket megtartani, és megőrizni a veretlenségünket. Mindent meg fogunk tenni érte! Jelen állás szerint a lehető legerősebb összeállításban várhatjuk ellenfelünket.

Martonvásár (5.) – Enying (13.)
Gálvölgyi István a Martonvásár edzője: - Úgy érzem, hogy hetven percig jó teljesítmény nyújtottunk Ercsiben, ennek meg is volt az eredménye, hiszen kettő nullára vezettünk. A 70. perc után azonban a hazaiak felénk kerekedtek, innentől már csak a védekezéssel törődtünk, bár voltak lehetőségeink kontrából, de ezeket nem jól játszottuk meg a mérkőzés vége felé. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk. A vasárnapi, Enying ellen összecsapáson szintén a három pont megszerzését várom, tisztában vagyunk azzal, hogy ugyanolyan komolyan kell venni ezt a meccset is, mint minden találkozót, kizárólag akkor lehet győzelmi esélyünk. Jó úton van a csapat, remélem, hogy győztesen hagyjuk el a pályát a lefújás után. Patkós Kevinnek a Sárbogárd ellen a válla megsérült, a múlt héten már végezhetett könnyített edzéseket, még nem tudom, hogy számíthatok-e rá, valamint Cziklin Rolandnak combhajlító húzódása van, ő egészen biztosan kihagyja ezt a mérkőzést.

Ikarus-Maroshegy (10.) – Bodajk SE (14.)
Szarka Martin az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: - Lajoskomáromban egy jó, és szervezett csapat ellen, jó hozzáállással sikerült begyűjteni a három pontot. Amit elterveztünk az ült a mérkőzés folyamán, nyilván kellett hozzá egy kis szerencse is, de a csapat végre megdolgozott a győzelemért. Nehéz mérkőzést várok a Bodajk ellen, nem vesszük félvállról ellenfelünket, függetlenül attól, hogy hol állnak a tabellán. Minden mérkőzés más, és nem könnyű ezen a szinten, bízom benne, hogy ugyanilyen jó mentalitással, és hozzáállással fogunk tudni beleállni a meccsbe. Remélem azt is, hogy önbizalmat adott a srácoknak ez a vasárnapi siker, és tovább tudjuk folytatni a győzelmi szériát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában