Mindig is ide húzta a szíve

2 órája

Hornyák Zsolt letette az állampolgári esküt (videóval)

A Puskás Akadémia komplexumában csütörtök délután letette a magyar állampolgársági esküt az NBI-es labdarúgó-csapat vezetőedzője. Hornyák Zsolt mindig is magyarként tekintett önmagára.

Németh Krisztián

Hornyák Zsolt és Balogh-Madár Emese miniszteri biztos az eskütételt követően

Fotó: Puskás Akadémia / Facebook

Hornyák Zsolt 2019 nyara óta irányítja a felcsúti együttest – ezzel ő a labdarúgó NB I legrégebben regnáló vezetőedzője. Örményország, Málta, Oroszország, és Csehország érintésével érezett meg a Pancho Arénába.  Immáron magyar állampolgárként ülhet a Puskás Akadémia kispadján. A mai ünnepi pillanatokat követőne Mészáros László, Felcsút polgármestere is köszöntötte a trénert.

Az 51 éves szakember 1973. május elsején született a felvidéki Köbölkúton. Játékosként a Slovan, illetve az Inter Bratislava, valamint a Kassa színeiben hat bajnoki címet szerzett Csehszlovákiában, illetve a szlovák utódállamban.

Lapunknak adott korábbi interjújában elárulta, annak idején felvidéki magyarként kétszer annyit kellett letennie az asztalra.

"Magyarként elköltözni Pozsonyba, és az ország egyik legerősebb csapatában a Slovan Bratisla­vában nevelkedni nem volt egyszerű. De nem azon siránkoztam, hogy ki mit mondott a származásomra. Édesapám azt tanácsolta: „csináld a dolgodat, és akkor senki sem köthet beléd”. Nem volt olyan szerencsém, mint a bátyámnak, Gábornak, aki a Dunaszerdahelyben nevelkedett. Ő csehszlovák válogatott volt, a France Football a legjobb 18 éves játékosnak titulálta. A sérülései miatt abba kellett hagynia a profi futballt. Édesapám is focista volt. A vasárnapi ebéd is a fociról szólt, a szüleim vagy a bátyám, vagy az én meccsemet nézték meg. Mindketten a szülőfalumban, Köbölkúton nyugszanak" - mesélte pár évvel ezelőtt a szakember.

Hornyák Zsolt stabil élcsapatot faragott a Puskás Akadémiából, jószerével a Ferencváros kihívójának tekinthető a felcsúti együttes. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában