Vb és Európa-kupa

2 órája

Karate: fényes sikerekért mennek a ködös Albinonba

Összesen négy versenyzővel képviselteti magát a Vértesi Tömegsport KE az International Federation of Karate (IFK) kata világbajnokságon, illetve az Európa-kupán. A világ legrangosabb kyokushin karate versenyein lépnek tatamira a vármegyei egyesület sportolói.

Németh Krisztián

Reichert Jázmin is éremért utazik Angliába

Forrás: VTKE

Ahogy korábban megírtuk a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület karatékái augusztus elején kezdték meg a felkészülést az új szezonra. Az idény elején mindjárt két jelentős állomás vár a klub kiemelt karate versenyzőire. A Bőke Béla vezette küldöttség ma délelőtt utazott el Angliába.

Karate sikerekért utaznak Angliába
Felszállás előtt a vármegyei karate-küldöttség
Forrás: VTKE

Az IFK formagyakorlat, azaz kata világbajnokságot pénteken rendezik a szigetországi Crawley városában. Dezső Kata indul egyedül Magyarországról, női formagyakorlat kategóriában képviseli hazánkat.

Szombaton ugyanitt kezdődik majd a Brit Nyílt Bajnokság, azaz az Európa -kupa, ami a világbajnokság, és az Eb után a legrangosabb verseny a kontinensen.

A British Openen az alábbi versenyzők lépnek tatamira:

- Reichert Jázmin U16-os korcsoport -55kg

- Solymosi Sára U16-os korcsoport -55kg

- Kántor Viktória felnőtt női korcsoport -60kg

A karate ifjú mesterei

Ahogy azt Bőke Béla vezetőedző korábban hangsúlyozta: "Reichert Jázmin mérkőzést sem vesztett tavasszal, utoljára 2023 novemberében kapott ki az ifi vb döntőjében. Itthon megnyerte a Diákolimpiát, Törökországban az ifi Eb-t, Kamchián pedig a világkupát. Ez utóbbi versenyen eddig a bronzéremig jutottak csak a versenyzőink. A tengerparti viadalon egyébként megkapta a legtechnikásabb ifi versenyzőnek járó különdíjat is. Kántor Viktória felnőtt korcsoportba érve próbálgatja szárnyait. Az egyetemi tanulmányok mellett a törökországi Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Solymosi Sára a diákolimpián szerzett bronzérme után, a nemzetköz mezőnyben újoncként az Eb-n szintén bronzérmet, a világkupán Jázmin mögött ezüstérmet harcolt ki magának.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában