Női vízilabda

2 órája

Magabiztos rajt a Dunaújvárostól

Simán nyerte első mérkőzését a hollandiai Bajnokok Ligája selejtező-tornán a DFVE női vízilabda-csapata. Garda Krisztináék 14-10-re verték a házigazda Polar Bears együttesét.

Németh Krisztián

Forrás: Szabó Miklós

A Dunaújváros első tétmérkőzését játszotta a szezonban,  a B jelű selejtezőcsoport házigazdája ellen. Az Utrechttől nem messze található Ede nevű településen a holland házigazda csütörtökön már bemelegíthetett a  Lille ellen, amelyet 19-12-re legyőzött.
A DFVE az első negyedben egy gólos előnyre tett szert, aztán hengerelt a „jegesmedvék” ellen. Hűvös idők jöttek a vízben a házigazdára, mert a középső két játékrészben tíz góllal sorozta meg őket a Dunaújváros. Garda Krisztina egymaga hétszer zörgette meg a hálót. Ma már komolyabb erőpróba vár az újvárosi lányokra, mivel délelőtt a BVSC-vel, délután a Nancy csapatával meccselnek. Végül a Lille csapatával mérkőznek meg. Az ötösből az első két helyezett jut tovább. 

 

Polar Bears –DFVE 10-14 (0-1, 3-5, 2-5, 5-3)
Gólszerzők: Bosveld (3), De Kleer (3), Willemsen, Schinkel, Roekevisch, Wolves, ill. Garda (7), Kardos L. (3), Kardos D. (2), Dobi, Sümegi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában