Utolsó felvonás

5 órája

Megküzdött a Volánnal a címvédő

A címvédő Genève-Servette gárdájával csapott össze a Hydro Fehérvár AV19 a Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó fordulójában. A találkozót a svájci csapat nyerte 2-5-re.

Kelemen Kornél

Megizzasztotta a címvédőt a Volán.

Fotó: Fehér Gábor

Remekül kezdte a mérkőzést a Volán, alig egy perc elteltével tilos felszabadításhoz jutott a csapat, amely után Terbócs Istvánhoz került a korong, aki azt a kapu jobb oldalába bombázta, 1-0. Ennek hatására kissé megzavarodtak a vendégek, az első percekben ideges volt a játékuk, egyszerű pozíciókból vesztettek korongot, vagy pontatlanul passzoltak. Ennek is volt köszönhető, hogy több veszélyes lövése is volt a hazai együttesnek, az egyik ilyen után Terbócs elé került a pakk, akinek az ütőjében maradt a duplázás, helyzetét a vendégek kapusa Antti Raanta hárította. A sok hiba ellenére veszélyesek voltak a Servette támadásai, Horváth Dominiknek többször is játékba kellett avatkoznia. 

A középső harmad elején emberelőnybe került a Servette, amit hamar a saját javukra fordítottak, egy forgatást követően Michael Spacek hatalmas erővel zúdította kapura a pakkot, 1-1. Az egyenlítés hatására sokkal magabiztosabb lett a vendég csapat, próbálta kezébe venni az irányítást, de ehhez a Volánnak is volt egy-két szava, hiszen a támadásai komoly veszélyt tartogattak. Az egyik legnagyobb lehetőség Trevoh Cheek előtt adódott, egy gyors támadás végén Hári János keresztpasszából került a kapu elé, de lövése elakadt Raantaban. Az idő előre haladtával az AV19 nyomás mellett a hangulat is egyre jobban fokozódott, a svájciak játékán érezhető volt egy kis kapkodás, többször is a saját harmadukban vesztettek pakkot. Mihály Ákos kiállítása miatt vérszemet kapott az ellenfél, a fehérvári szurkolók érezték kell a támogatás a csapatnak és magasabb fokozatra kapcsoltak. Pokoli két percet kellett átvészelnie a hazai együttesnek, záporoztak a Servette lövések, a gólszerzés azonban nem akart összejönni. Miután kiegészült, Kiss Dávid legénysége ismét akcióba lendült, Simon Le Courte kiállításakor úgy tűnt újfent megszerezheti az előnyt a hazai csapat, viszont kimaradtak a lehetőségek és még csak ezután következett a hidegzuhany. Le Courte visszatérésekor pont a büntetőpad elé került a korong, mellyel egyből kapura törhetett és nem is szalasztotta el a lehetőséget, 1-2.

A szünetet követően pillanatok alatt megduplázta előnyét a Servette, Josh Jooris közelről lőhetett, 1-3. A vendégek minél hamarabb le akarták zárni a találkozót, erre a 45. percig kellett várniuk, ekkor Giancarlo Chanton talált be, 1-4. A Volán mindent megtett a szépítés érdekében, ami Anze Kuralt szép góljával össze is jött, 2-4. Az utolsó gólt Spacek szerezte, aki üres kapura vihette a korongot, 2-5.

Hydro Fehérvár AV19 – Genève-Servette 2-5 (1-0, 2-0, 1-3)

CHL 6. forduló, Alba Aréna Vezette: Ofner, Piragic, Konc, Durmis.

Hydro Fehérvár AV19 Horváth – Atkinson, Campbell, Cheek, Hári, Kuralt 1, Gaunce, Messner (1), Erdély, Brown, Mihály, Stipsicz, Stajnoch, Ambrus G. (1), Kulmala (1), Terbócs 1, Kiss, Csollák, Magosi, Ambrus Cs., Németh. Vezetőedző: Kiss Dávid

Genève-Servette Raanta – Berni, Vatanen (1), Miranda (1), Spacek 2, Jooris 1, Lennsröm, Schneller, Jukna, Manninen (2), Praplan, Chanton (1), Le Coultre 1, Bertaggia 1, Mariéthoz, Loosli, Vouardoux, Guignard, Maillard, Jacquemet. Vezetőedző: Jan Cadieux

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában