Jégkorong

2 órája

Nem jött össze a meglepetés

Elmaradt a bravúr, 4-2-re kikapott a Ferencváros otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák a jégkorong Erste Liga szerdai játéknapján.

Szabó Róbert

Nem sikerült ezúttal a bravúr a DAB-nak

Fotó: DAB / Facebook

Az új idényben csupán egy győzelmet arató dunaújvárosiakra ezúttal sem várt könnyű feladat, hiszen a magyar címvédő Ferencváros vendégeként léptek pályára. Bár a feladat nem volt egyszerű, a zöld-fehérek formájából, valamint a két csapat szeptemberi felkészülési mérkőzéséből – ahol hosszabbítás után 4-3-ra nyert a DAB – kiindulva még a meglepetés is ott volt a levegőben.

Az első harmadban kemény játék mellett sikerült megszereznie a vezetést a Ferencvárosnak, amely a játékrész derekán Lauri Karmeniemi találatával került előnybe, 1-0. A folytatásban bár a dunaújvárosiak mindent megtettek az egyenlítésért ez a szünetig nem sikerült.

A második felvonásban aztán csupán 1:59-et kellett arra várni, hogy egált mutasson az eredményjelző, Mikkel Jensen volt eredményes, 1-1. Az öröm viszont nem tartott sokáig, még mérkőzés felénél, a 30. percben Adam Brady góljával újra megszerezte a vezetést az FTC, ráadásul nyolc perccel később Turbucz Martin is beköszönt, 3-1.

A záró játékrészben aztán Mikkel Jensen ismét beköszönt, ezzel egy gólra zárkózott a DAB, 3-2. Bár a dunaújvárosiak mindent megtettek  az egyenlítésért ez nem sikerült, sőt Mattyasovszky Gergely révén ismét visszaállt a kétgólos különbség, 4-2.

A Dunaújvárosi Acélbikák ezzel a vereséggel továbbra is egy győzelemmel az Erste Liga utolsó helyén áll, míg a Ferencváros a rossz szezonkezdet és három vesztes mérkőzés után ismét nyert és feljött a hetedik pozícióba.

A Fejér vármegyei együttes legközelebb október 11-én pénteken lép pályára hazai környezetben a Budapest Jégkorong Akadémia ellen 18.30 órától.

Jégkorong Erste Liga
Ferencvárosi TC – Dunaújvárosi Acélbikák 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth K. – Kluuskeri, Tóth G., Hári N. (1), Ritter (1), M. Jensen 2 – Jurkovics, Sysak, Watkins (1), Zohovs, Sági – Léhi, Bánki, Kuminka, Mazzag, Sári – Raskin, Taczman, Cseh, Szűcs. Vezetőedző: Somogyi Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában