Kosárlabda

2 órája

Pécsre látogat az Alba

A férfi kosárlabda NB 1/A negyedik fordulójának szombati játéknapján, 18 órától az NKA Pécs otthonában lép pályára az Alba Fehérvár.

Kelemen Kornél

Tyler Thomas-ra is komoly szerep hárulhat a Pécs ellen

Fotó: Fehér Gábor

Az Alba Fehérvár számára nem sikerült a legjobban a bajnoki rajt. Ugyan az első fordulóban magabiztos, 114-86-os győzelmet aratott az Egis Körmend ellen, a második körben viszont 92-85-re kikapott a paksi Atomerőmű SE ellen. A FIBA Európa Kupa csoportkör első játéknapja miatt, a hétközi NB I-es fordulóban nem lépett pályára az Alba.

Az NKA Pécs eddig mindhárom bajnoki mérkőzését megnyerte, viszont ezek egyaránt kiélezett találkozók voltak. A legnagyobb különbségű győzelme 11 pontos volt, a második fordulóban a Soproni KC ellen diadalmaskodott ilyen arányban, 81-70. A pécsiek az előző idényben újoncként a hetedik helyen zárták az alapszakaszt, a negyeddöntőben a fináléig menetelő Szolnoki Olaj állította meg őket. A helyosztókon a Soproni KC-t legyőzték, míg a Honvéd ellen alulmaradtak, így végül a hatodik helyen zárták a bajnokságot. 

A Csirke Ferenc által irányított pécsi csapat keretében, több változás is végbement a nyár folyamán, az egyben maradt hazai maghoz minőségi légiósokat hoztak, például elcsábították Szolnokról Anthony Greco Durham II-t. Pécsen magas elvárásokat támasztottak az amerikai légióshoz, azonban kézsérülést szenvedett, így a kényszerben lévő klub Remy Abellt szerződtetésével igyekezett orvosolni a problémát.

Az Alba Fehérvár kemény mérkőzésre számíthat, a remek erőkből álló NKA Pécs ellen, az előző szezonban kétszer csaptak össze, ezeket a találkozókat a székesfehérvári klub nyerte, viszont mindkét mérkőzés szoros volt.

A találkozót október 12-én 18 órától rendezik, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában