Női labdarúgás

1 órája

Pikáns mérkőzés vár a lányokra

A Puskás Akadémia FC felnőtt női csapata a Budapest Honvéd ellen kezdi meg a Magyar Kupát, ahol a legjobb nyolc közé jutás lesz a tét.

Szabó Róbert

A lányok egész héten keményen készültek a Honvéd elleni kupameccsre

Fotó: puskasakademia.hu

A negyedik fordulóban csatlakozik be a kupamezőnyhöz a Puskás Akadémia FC női csapata, amely rögtön egy pikáns összecsapás lesz, hiszen a Honvédot fogadja a felcsúti együttes. A két gárda korábban tétmérkőzésen sosem találkozott még egymással, így ez mindenképp történelmi esemény.

A fővárosi piros-feketék az elmúlt idényben kiharcolták a feljutást a Simple Női Liga NB I-be, ahol eddig hat forduló után két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel állnak, az így megszerzett hét pontjukkal pedig a tabella hetedik helyét foglalják el. A legjobb góllövőjük az a Csuhai Vivien, aki eddig négy találatnál jár.

A Puskás Akadémia ezzel szemben fantasztikus teljeítményt nyújt, hiszen az MTK elleni botlást kivéve mind az öt bajnokiját megnyerte és 15 ponttal jelenleg a harmadik helyen áll az NB I-ben.

– A Simple Kupa mindig egy speciális lelkületű megmérettetés, hiszen itt nem lehet hibázni. Szeretnénk végre nagyobb százalékban kihasználni a lehetőségeinket, ami remélem ezúttal sikerülni is fog. Tudjuk, hogy a Honvéd egy masszív csapat, de úgy gondolom, a saját kezünkben lesz a továbbjutás kérdése. Aki most számításba jöhet, mindenki egészséges, készen állunk az ütközetre – nyilatkozta a puskasakademia.hu-nak Halászi Kinga, a felcsútiak női csapatának vezetőedzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában