Interjú

2 órája

A nagyvelegi srác, akiből meghatározó futballista lett – nagyinterjú Szolnoki Rolanddal (videó)

Szolnoki Roland a Puskás Akadémiában nevelkedett, majd a Videotonban lett profi futballista. Nyolc évet húzott le Székesfehérváron mielőtt visszatért volna a gyökerekhez. A felcsútiak csapatkapitányával idéztük fel karrierjének fontosabb pillanatait, beszélgettünk vele kisgyermeke, ifjabb Szolnoki Roland születéséről és a fiataloknak szánt jótanácsairól is.

Szabó Róbert

Megmaradt ugyanannak a mindig vidám, jóindulatú és közvetlen embernek, amilyennek nevelték Szolnoki Roland

Fotó: Nagy Zoltán Péter

Nagyvelegen nőtt fel, a mai napig hazajár és elmondása szerint nem változott semmit Szolnoki Roland

Szolnoki Roland a pályán
Szolnoki Roland nem titkolja, bajnoki címet nyerne csapatával
Fotó: Puskás Akadémia

Szülei és bátyja mindent megtettek azért, hogy egyszer profi futballista lehessen. Előbb a gárdonyi focisuliban nevelkedett, majd innen a Puskás Akadémiára került. A Videotonban lett profi futballista, tagja volt mind a három székesfehérvári bajnokcsapatnak, ráadásul Ligakupát is nyert az együttessel, amellyel az Európa-liga csoportkörében is szerepelt. Az utolsó piros-kékben eltöltött idényének második fele sok kérdést felvetett, ami miatt úgy döntött, hogy vált, és visszatér a gyökerekhez Felcsútra, a Puskás Akadémiához még 2018-ban. Az elmúlt hat évben aztán megélt számtalan sikert, de volt egy csúnya sérülése 2022-ben, amiből sikerült kijönnie és felépülnie. Ezt a karrierutat jártuk végig a nagyvelegi sráccal, aki a fiataloknak is üzent a vele készült nagyinterjú végén. Érdemes velünk tartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában