Röplabda

2 órája

Újabb Loki vereség

A női röplabda Extraliga 2. fordulójában a MÁV Előre Foxconn csapata ugyan megnyerte az első szettet a régi rivális FATUM Nyíregyháza otthonában, ám a folytatásban már a házigazdák akarta érvényesült, és zsinórban három játszmát hozva bezsebelték a győzelmet.

Káldor András

Bár vezetett a MÁV Előre, a FATUM Nyíregyháza (piros) nemcsak egyenlített, hanem kicsikarta a győzelmet is

Forrás: fatumnyiregyhaza.hu

FATUM Nyíregyháza – MÁV Előre-Foxconn 3:1 (-22, 15, 13, 22)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 350 néző

Vezette: Adler László, Szabó Péter.

FATUM Nyíregyháza: Antivero 4, Lászlop 9, Calkins 35, Szabó Lili, Pintér A. 8, Zaborowska 3. Csere: Tóth F. (liberó), Pampuch 8, Kump, Skoric 6, Földi, Farkas G. Vezetőedző: Adrian Chylinski.

MÁV Előre-Foxconn: Markovic 14, Andersson 6, Maiorano 6, Pallag 15, Orosz 9, Michalewicz 4. Csere: Kovács (liberó), Tóth-Bodovics 1, Spándli, Sziládi 4, Tóth J., Szabó Lilianna. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.
Az előző szezonban emlékezetes csatákat vívtak a felek, a bajnokság negyeddöntőjében csak az ötödik mérkőzés döntött a fehérváriak javára, így ők jutottak az elődöntőbe.

27 perces küzdelmet hozott az első etap, melyben végig vezetett a Loki Pallag Ágnes és Josipa Markovic vezérletével. 15-nél, illetve 17-nél közelítette meg a fehérváriakat a hazai együttes egy pontra, de ezen túl tudtak lépni Lukasz Przybylak tanítványai, és a kedvük szerint alakult a játszma végeredménye.
A második szett 5:4-ig szoros volt, ám innentől már a pontosabban játszó nyírségiek kezébe került az irányítás. Fokozatosan elléptek ellenfelüktől, és aránylag simán egyenlítettek.

A harmadik játszma is hasonló forgatókönyvet hozott, megint állva hagyta vendégeit a FATUM, 13:3 után már látszott, hogy nem tudják a kék-fehérek kiénekelni a sajtot a hazai szájakból. Egyre jobban növelte előnyét a piros-kék alakulat, és az előző játékrésznél még simább siker után várhatta a negyedik szettet.

Ebben több alkalommal is a MÁV Előre Foxconn kezébe lehetett volna a játszma, de hiába vezettek 6:3-ra, és 10:7-re ezeket a fórokat nem tudták kellően megbecsülni, a hazaiak 13-nál utolérték őket. A váltott vezetések után volt még a Lokinak egy sansza arra, hogy egyenlítsen, ám 18:15-ös előnyüket is leadták, fordított a FATUM, végül Marija Skoric egy ásszal lezárta a találkozót.  
A MÁV Előre Foxconn ezzel az UTE elleni fiaskó után idei második vereségét szenvedte el. A kék-fehérek legközelebb egy hét múlva, szombaton 17 órakor a VOK-ban a címvédő Vasas-Óbuda együttesét fogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában