Jégkorong

3 órája

Utolsó pillanatig küzdött a FEHA19

Szívvel lélekkel küzdött a FEHA19, mégis 1-0-ás vereséget szenvedett a Sport Klub Csíkszereda ellen, az Erste Liga pénteki játéknapján.

Kelemen Kornél

Kiélezett mérkőzésen maradt alul a FEHA19

Fotó: feha19.hu

A találkozót nyitó felvonásban a csapatok eleinte nem tudták érvényesíteni az akaratukat, viszont az idő előre haladtával inkább a hazaiak játéka kezdett dominálni. Tizenegy lövéssel zárta a harmadot a FEHA19, míg a Csíkszereda összesen ötször lőtte kapura a pakkot. 

A hazai csapat nagy elánnal vágott bele a középső harmadba, a kezdő dudaszó után sorra érkeztek a lehetőségek, inkább távoli lövésekkel próbálkozott Tokaji Viktor legénysége, bízva a lecsorgó korongokban. Pár perc elteltével magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, többször is veszélyeztetve Nyikita Melnyicsuk kapuját. A Csíkszereda fokozatosan kezdte átvenni az irányítást, egyre kevesebb lehetőséget hagyva a fehérvári támadásoknak. Négy perccel a vége előtt a FEHA19 hálóőrének egymást követő védéseket kellett bemutatnia, Melnyicsuk teljesítette a feladatát, így 0-0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre az együttesek.

A záró harmadban ismét próbált mindkét csapat a másik fölé nőni, viszont továbbra is egyenlő felek voltak. A gólcsendet Silló Arnold révén megtörték a vendégek 0-1, a vezetés megszerzése után, nyugodtabban játszott a vendég együttes, mely előnye megőrzésére törekedett. Az utolsó percekben becsületesen küzdött a FEHA19, több nagy lehetőséget is kialakított, de betalálni nem sikerült.

FEHA19 – Sport Klub Csíkszereda 0-0 (0-0, 0-0, 0-1)

Erste Liga alapszakasz Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok Nézőszám: 401. Vezette: Gebei G., Varjú, Dömötör, Gebei B. 

FEHA19 Melnyicsuk – Stadel, Bajkó, Hakanen, Ambrus, Dobos, Csollák, Horváth, Keresztes, Németh, Szita, Bogesic, Falus, Balasits, Keceli-Mészáros, Dézsi, Salamon, Szabó, Nádor, Siftar, Alapi. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Sport Klub Csíkszereda Adorján – Salló, Láday, Részegh, Forsberg, Becze, Kuronen, Ferenc-Csibi, Rokaly N., Rokaly Sz., Fodor, Gecse, Silló 1, Péter, Lucenius, Kovács, Both, Márton, Casaneanu, Bíró. Vezetőedző: Kevin Constantine.

Kapura lövések 26 illetve 22

Kiállítások 1 illetve 2

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában