Hírek

2009.01.26. 03:29

Megölte a fiát és önmagát

<b>Székesfehérvár</b> - A rendőrségi vizsgálat még nem zárult le a január 24-én hajnalban bekövetkezett családi tragédia ügyében. A boncolás megállapította, a gyereket megölték.

Fejér Megyei Hírlap

A rendőrség központi ügyeletét szombat reggel hat óra előtt az édesanya hívta.

- Az asszony bement a kisfiú szobájába, és holtan találta a gyermekét - érdeklődésünkre R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője összefoglalta a tragédia hivatalos verzióját. - A forrónyomos csoport tagjai azonnal a helyszínre indultak.

A kisfiú holttestét elszállították, hogy a rendőrségi orvos elvégezze a boncolást, és megállapíthassa, mi okozta a gyermek halálát, történt-e bűncselekmény.


A boncolás eredménye szombaton este, 18 óra tájban derült ki, a kisfiút megölték. A szóvivő kegyeleti okokból nem közölte, hogy az apa miként végzett gyermekével. (A településen keringő hírek állításai nem szolgálhatnak híradásunk alapjaként.)

- A nyomozók már szombat reggel összefüggésbe hozták a 62-as főúton történt halálos kimenetelű közlekedési balesetet a Rácalmáson bekövetkezett tragédiával. A kőszállítóval ütközött személykocsi kigyulladt ugyan, de egyértelműen azonosítani lehetett a benne ülő - és akkor már halott - férfit, akiről megállapították, hogy a meggyilkolt kisfiú édesapja.

A nyomozók kihallgatták a feleséget. (Erről akkor győződtünk meg, amikor a szomszédokkal beszélgettünk, és az asszonyt éppen kikísérték a rendőrségi autóhoz. A feleség anyja is ott volt az utcában, próbáltunk vele és a mellette várakozó két másik emberrel beszédbe elegyedni, de nem álltak szóba senkivel, csak később tudtuk meg, hogy az ősz hajú hölgy a halott kisfiú nagymamája.) A nyomozók körbejárták a család környezetében lakó szomszédokat, ahogy lapunk munkatársai is megtették.

- Az ügyben még tart a vizsgálat - folytatta a rendőrségi szóvivő -, bár az bizonyos, hogy a gyermek halálát az apja okozta.

A szemtanúk először azt hitték, hogy a Volkswagen az úton lévő kátyúkat kerülgeti, mert ezen a szakaszon rendkívül rossz mőségű az aszfalt, mesélte a helyszínen dolgozó tűzoltó. - Ám mint hamarosan kiderült, nem erről volt szó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!