Hírek

2009.07.22. 02:29

Fél óra Teó hátán

Pákozd - Júliusban heti egy alkalommal terápiás lovaglás, kétszer gyógytorna, Kéri Vivien szorgalmasan jár a foglalkozásokra. Az augusztus kimarad, a szeptembert majd meglátjuk. A lóháton végzett gyakorlatokat Vivi nagyon élvezi a matekóra előtt

Kovalcsik Katalin

- A múlt héten nem ment el nyaralni, csak később, mert a keddi lovaglásról nem akart lemaradni - Kéri Györgyné Ágota örömmel meséli az eltelt két hét történetét. Vivien és nővére, Ágota egy pályázatra írta meg a hét év reményekkel telt eseményeit. Vivinnél hétéves korában agydaganatot állapítottak meg. Négy műtéten van túl, folyamatosan jár kontrollra. A családban egy kereső van, a két nagy gyerek tanul, ha sikerül, dolgoznak is, hogy segítsenek szüleiknek. A lányok által írt történetet lapunk honlapjáról ismerhették meg olvasóink, de Vivien betegségével vívott hősies küzdelméről, kitartásáról lapunk június 13-án megjelent számában is beszámoltunk. Akkor az is kiderült, hogy iskolája, a Tóvárosi, a diáktársak, a pedagógusok is rengeteget segítettek. Víztisztítót ajándékoztak a családnak, az osztályfőnök férje a kislány szobáját tette rendbe. A család nem kért segítséget, de bármit elfogadott, amit szeretetből kapott ismerősöktől, barátoktól. Vivien imádja az állatokat, saját kutyája, Rumli az egyik kedvence, de kipróbálta a lovaglást, amit egyensúlyproblémái miatt orvosa javasolt. A Kapaszkodó vagy Capital lovardában Poczik Vera vállalta Vivi terápiás lovagoltatását, szerkesztőségünk kifizette a díját. A Viktória Rehabilitációs Központban heti két alkalommal ingyenes Vivi számára a gyógytorna.

- A lovaglást nagyon élvezi, szereti - folytatta a kislány édesanyja. - Tegnap a Viktóriában Horváth Kláritól kaptunk gyógykészítményeket, nekik is köszönjük a kedvességet, a segítséget. A matematikatanára a nyáron segít a felzárkózásban, pontosabban kicsit rögzítik a tanultakat. Az ősszel esetleg magántanulóként folytatja Vivi az iskolát, majd meglátjuk.

Amíg a szülőkkel beszélgettünk, Vivi vidáman lovagolt, egyedül is poroszkált egy kört Teó hátán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!