Hírek

2009.07.09. 02:29

Új szakirányú képzés a Kodolányin, együttműködve a múzeummal

Székesfehérvár - Tegnap írták alá ünnepélyesen azt az együttműködési szerződést, amely a Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága és a Kodolányi János Főiskola között jött létre.

Gábor Gina


Demeter Zsófia és Szabó Péter aláírta az együttműködésről szóló megállapodást
Fotó: FMH

A Kodolányi János Főiskola törekvése, hogy az andragógia-művelődésszervező szakos hallgatók, a kultúraközvetítés általános ismereteinek megszerzésén túl, olyan gyakorlati képzést kapjanak, amelynek birtokában képessé válnak a kulturális intézmények menedzselésére. Fontos megismerniük a művelődés legkülönbözőbb színtereit - köztük a múzeumot - annak érdekében, hogy később a tapasztalataik alapján könnyebben szakosodjanak. A Kodolányi főiskola rektora, a kulturális tanulmányok tanszék vezetője, Szabó Péter elmondta: ő sokat köszönhet a fehérvári múzeumnak, hiszen diákkorában a régészeti ásatásokon szerzett élmények, a honismereti táborok, a kiállítások érlelték meg benne azt az elhatározást, hogy történész lesz. A Fejér Megyei Múzeumok igazgatója, Demeter Zsófia pedig azt hangsúlyozta: a múzeum törekvése, hogy látogatóbaráttá váljék. Ahhoz, hogy a közönség széles rétege számára vonzóvá váljon az intézmény, szükség van azokra a szakemberekre, akik értenek a múzeumpedagógia módszertanához, a múzeum menedzseléséhez. Ezért is fogadják szívesen a hallgatókat. A két intézmény között már eddig is volt együttműködés: most szorosabbra vonják. Azért is - tudtuk meg Bencze Judit szak-irányfelelőstől -, mert szeptemberben a főiskola elindítja a múzeumi mediáció és menedzsment szakirányú továbbképzési szakját, amelyre olyan diplomások jelentkezhetnek, akik múzeumpedagógiával, múzeumi marketinggel kívánnak foglalkozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!