Hírek

2010.09.25. 02:29

Díjátadások a megnyitón

Pákozd - Ünnepi műsorral nyitották meg tegnap délután a XIX. Pákozdi Napokat a művelődési házban. Átadták a Pákozdért díjakat, a Virágos Pákozdért elismeréseket.

Kovalcsik Katalin

 

A település megjelenése azon is múlik, miként köszönti az érkezőt egy-egy udvar, családi porta. Az idén több család is rendezett, virágos portával tisztelte meg lakóhelyét, önmagát, környezetét. Bárány János, Barkóczi Csaba, Rideg Sándor, Szabó Gábor és Walter Tamásné vehetett át oklevelet. A polgármester a családoknak is megköszönte, hogy munkájukkal, hozzájárulnak a falu hírnevének öregbítéséhez. Az ünnepségen felléptek az iskola kisdiákjai, az Abajka Citerazenekar tagjai, a néptáncegyüttesek, a népdalkör tagjai. Az ünneplők gyertyával, fáklyával vonultak az emlékműhöz a koszorúzásra.

 

A településen folytatódnak a napok eseményei, a szombat-vasárnapi programokon kívül 27-én megrendezik az általános iskolások honvédelmi versenyét, 28-án számháborúban vehetnek részt a fiatalok. A kijelölt területen 15, a pákozdi csatához köthető tárgyat kell felkutatniuk, eljuttatni a kijelölt helyre. Az egyetemisták, katonák versenyét 29-én tartják meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!