Hírek

2011.08.27. 02:28

Festékpatronnal a főnököt

Címkék#paintball

Székesfehérvár - A huszonévesek és a stresszes beosztottak az első számú célcsoportja annak a két fiatalembernek, akik nemrég nyitották meg a város jelenleg egyedüli paintballpályáját.

S. Töttő Rita

- Már korábban is sokat játszottam paintballt, ezért amikor visszatértem a városba, az volt az első, hogy létrehozzak egy pályát, ugyanis jelenleg nem üzemel több ilyen a környéken - mondja a 30 esztendős Norbert, aki szerint ez az őrület még most is a huszonéves fiatalok körében a legkedveltebb, de szívesen öltenek paintball-felszerelést céges rendezvényeken is a delikvensek. Jó stresszoldó lehet, amikor a főnököt veszi üldözőbe a beosztott - mondják a fiúk, amivel természetesen leginkább a program terápiás jellegére akarnak utalni...

A paintball persze egyáltalán nem mai találmány, Amerikában már a 80-as évek elején is játszották, Magyarországra pedig bő tíz esztendővel ezelőtt hozták be az extrém sportok kedvelői.

A profi változatot, amelyet nemzetközi versenyeken, magas színvonalon is űznek, speedballnak hívják, a terepi, játékos formáját pedig woodsballnak.

- A speedball, ahogy a neve is mutatja, gyorsan lezajló, kevés elbújási lehetőséget kínáló, ezért jó stratégiai, logikai képességeket és kiváló reflexeket igénylő hadművelet . Ezzel szemben a woodsball könnyedebb, bújócskázásra is lehetőséget adó játék. Mi mindkettőt szeretjük - teszi hozzá Tamás.

A negyvenfokos hőségben persze senki nem olyan bolond, hogy beöltözve rohangáljon egy szál fegyverrel a kezében, de szeptemberben már megkezdődhet a játék - tanakodnak a fiúk, akik közel két hete nyitották meg pályájukat a nagyközönség előtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!