Hírek

2012.07.27. 15:13

Hol a meztelen igazság? Kételkedő hangok a Velencei-tónál tervezett naturista kemping miatt

Gárdony - A naturista kempingek kialakításának feltétele a zártság, azaz, hogy ne lehessen belátni a területre, ahol ruhátlan emberek pihennek. Ez közös érdeke mindenkinek.

Tihanyi Tamás

Nem csak lapunk, úgy általában a sajtó egésze elvileg nem foglalkozik névtelen levelekkel, hiszen ezek születése mögött gyakran önös érdekek, vagy indulatok húzódnak meg. Ezúttal kivételt teszünk, hiszen egyrészt közügyről van szó, másrészt az érintett hajlandó volt reagálni a névtelen vádakra. Remélhetően megnyugtatják a kételkedőket a válaszok. Néhány napja írtunk  a Gárdonyban rövidesen megnyíló naturista kempingről . A hozzánk érkezett levél írója lehetetlenségnek tartja a  kemping és strand kialakítását és üzemeltetését, szerinte a területet nem lehet ugyanis teljesen elzárni a külvilágtól, még a sétahajóról is láthatóak volnának a naturista fürdőzők. Megjegyzi az írás, hogy arrafelé gyakran járnak kisgyerekes családok, diákcsoportok,  idős emberek.  A levélíró szerint a partszakasz lezárása engedély nélkül történt, nincs vízügyi engedély, nincs engedély a hajózási felügyelettől, a környezetvédelmi hatóságtól, a Duna-Ipoly Nemzeti Parktól.

Nagy György vállalkozó elmondta: a kempinget, illetve a strandot oldalról a kerítések, a víz felől a nádszigetek takarják, a sétahajó útvonala pedig a nádszigetek túlsó felén van. A vízügyi engedély megszerzése folyamatban van, a környezetvédelmi engedélyt és a nemzeti park hozzájárulását megkapták. A hajózási felügyelettől ilyenre nincs szükségük. Nagy György megjegyezte,   a naturista kempingekben is többségükben gyermekes családok, idős emberek pihennek. Hozzátette, előre felkészült arra, hogy akinek az üzleti vagy más érdekét sérti a létesítmény, ilyen és hasonló véleményeket fogalmazhat meg.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!