Hírek

2012.09.14. 09:57

Befejeződött a katasztrófavédelmi toborzás – átfogó ellenőrzés kezdődött Fejér megyében

Székesfehérvár - Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója Székesfehérváron jelentette be, hogy megkezdték a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság átfogó ellenőrzését. A teljes átvilágítás, az elvégzett munka értékelése két hétig tart majd.

Tihanyi Tamás

A pénteki nyitóértekezleten ott voltak a honvédség, a büntetés-végrehajtás, a rendőrség, az adó- és vámhivatal, a népegészségügyi szakigazgatási szerv képviselői is. Bakondi György a tanácskozás után a sajtónak elmondta: a szervezet rendkívül komoly változásokat élt át az elmúlt fél évben. Hatáskörében, feladatrendszerében, személyi összetételében is jelentős változások történtek, ezek eredményeként pedig jelentősen fejlődött a beavatkozó képesség, valamint a megelőzés, a tűzbiztonság és tűzvédelem területén is sok előrelépés, fejlesztés volt. 

Bakondi György hozzátette: a sajtóban megjelent hírekkel szemben nem megkezdődött, sokkal inkább befejeződött a katasztrófavédelmi toborzás, az érintettek már mind értesültek arról, ha számolnak velük veszélyhelyzet, vagy katasztrófák idején.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!