Hírek

2012.10.14. 15:59

Segítenek a rászoruló családoknak: megédesítik a nehéz hétköznapjaikat

Gárdony – Az Agárdi, Gárdonyi Polgári Körök tagjai hosszú ideje jótékonysági vásárok szervezésével, adományok gyűjtésével segítik a rászoruló családokat, gyermekeiket. Szombaton Németországból érkezett adományokat árusítottak.

Miskei Anita

Régen, majd tíz évvel ezelőtt határozták el az Agárdi, Gárdonyi Polgári Körök tagjai, hogy valamilyen módon segítik a rászoruló családokat, gyermekeket – árulta el Muray Rita, a Gárdony egyik alpolgármestere. Aki egyébként motorja, lelke is a ma már rendszeresen megrendezett jótékonysági vásárnak, s a rászorulók támogatásának. Persze a feladata egyáltalán nem könnyű, hiszen adományozók mindig vannak, de a rászorultak támogatása igen nehéz feladat. Ahogyan megélni azt is, van, aki segítségre szorul.

Szombaton idén immár harmadik alkalommal rendezték meg a vásárt, előbb húsvétkor, majd az iskolakezdés előtt árusították az adományokat, s támogatták az abból befolyó összeggel a családokat. Mindig akad valami nemes cél, amiért a Polgári Körök aktivistái kitelepülnek a gárdonyi áruház parkolójába, s dolgoznak, gyűjtik a pénzt. Muray Rita elmondta, elsősorban nem ruhát várnak, ha azt kapnak, akkor azt ingyen kiosztják a rászorulóknak.

- A mostani vásárra Németországból érkezett adományt vittünk ki, függönyöket, háztartási eszközöket, gépeket és étkészleteket árusítottunk, száz-ötszáz, illetve egy-kétezer forintért. Nem is rászorulók vásárolnak ilyenkor, igaz, ők is jó áron szerezhetnék be például a még hiányzó háztartási kisgépeket. Sokan jönnek szombatonként bevásárolni, s pár száz forintot nem sajnálnak. Mi pedig egy nemes célra gyűjtünk mindig, ez nem más, mint a gyermekek segítése – tette hozzá Muray Rita. Az alpolgármester elmondta, mint mindenütt, Gárdonyban is sokan szorulnak támogatásra. Összefogással, önkéntesen segítenek, és bizony megéri.

Egy, a vásárban nézegető férfi, József elárulta, neki is vannak még iskoláskorú gyermekei, s fontos, hogy amit tud, megadjon számukra. Ezt kívánja minden szülőnek. Hozzátette, biztos talál valami hasznosat. És bár sokan nem tudták, mire is fordítják majd az összegyűlt forintokat, az olcsón kínált holmik csábították őket a nézegetésre.

Muray Rita elmondta, az augusztus végi vásár bevételéből ajándékutalványt kaptak a családok, amit iskolaszerre válthattak be a papírboltban. Megjegyezte, most is lesz mire fordítani a pénzt, hisz szeretnének segíteni egy kislánynak, akinek gerincműtétjét Svájcban végzik majd el. Vagy annak az édesanyának, aki egyedül neveli, taníttatja egyetemista gyermekét. S persze jönnek a hideg, téli hónapok, a fűtési szezonra is gondolni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!