Hírek

2012.11.06. 17:06

Ingyenes a HPV-védőoltás Móron

Mór - Ötödik éve kapnak ingyenes HPV védőoltást a Móron lakó 13 éves lányok. Az oltás 90 ezer forintos költségét az önkormányzat állja.

B. Kiss László

Még 2008-ban, az országban másodikként döntött úgy Mór város önkormányzati testülete, hogy  - az egészségmegőrzés szempontját messzemenően figyelembe véve  -  fedezetet biztosít a helyi illetőségű, 13 éves leányok HVP oltásának elvégzésére  - mondta el Molnárné Varsányi Borbála aljegyző. A városban a 13 éves leányok azóta is minden évben  térítésmentesen  kapják a méhnyakrák elleni védőoltást. Az egyenként mintegy 90 ezer forintba kerülő szérum így egyetlen fillérjébe sem kerül az érintett családoknak.

 A humán papilloma vírus elleni védettség kialakulásához három, fél éven belül beadandó oltás szükséges: az  1999-ben született móri leányok kedden  kapták meg az első injekciót. A lehetőséggel az idén - 54 család közül - 41-en éltek;   öt év alatt összesen 269 serdülő részesült az önkormányzat jóvoltából az ingyenes védőoltásban - tudtuk  meg az aljegyzőtől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!