Hírek

2013.02.22. 10:58

Fejér megyei 2013-as horgász naptár

Fejér megyében mintegy 15 ezer horgászt tartanak nyilván, s hozzájuk számolhatjuk azt a több ezret is, akik távolabbról érkeznek a megyei versenyekre. Idén lesznek ilyenek bőven.

Tihanyi Tamás

- A palotavárosi tavakon március 23-án kezdődik az idény egy évadnyitó és veterán nyílt horgászversennyel - tájékoztatta lapunkat Purgel István, a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szövetségének (HOFESZ) ügyvezetője.

A szakember kérésünkre sorra vette, hogy milyen fontosabb események lesznek ebben az évben a megye horgászvizein. A már-már legendás és méltán nemzetközi hírű 72 órás harcsafogó kihívás április 25-től 28-ig várja a fehérvárcsurgói víztározónál azokat, akik kapitális zsákmányra vágynak.

A Velencei-tavi Évadnyitó május 11-én lesz Dinnyésen, míg a HOFESZ megyei egyéni és csapatbajnoksága május 18-án veszi kezdetét Velencén. Ugyancsak Velencén lesz a csónakos pergető országos bajnokság második fordulója is, majd május 26-án. A Pátka Kupát a pátkai víztározónál augusztus 17-én rendezik, augusztus 24-én lesz a fehérvári Palotavároson a HOFESZ Feeder Kupája, majd ugyanez a sorozat Velencén rendez versenyt augusztus 30-tól szeptember 1-ig.

A palotavárosi tavakhoz várják szeptember 6-án a Dunántúl nyugdíjas horgászait, szeptember 21-én pedig Velencén a legyező országos bajnokság 3. és 4. fordulója lesz. Az évadot a HOFESZ október 26-án tervezi zárni ugyanúgy, ahogyan elkezdte: egy évadzáró és veterán nyílt viadallal. Mindezeken túl sok helyen rendeznek egyesületi versenyeket is egész évben. A környezetvédelmi nap idén a csurgói, a pátkai tározóknál és a palotavárosi tavaknál április 13-án lesz.

A Gaja-pataknál (malom és felső) háromszor is megszervezik a környezetvédelmi napot, április 13-án, augusztus 3-án és november 9-én. A Magyar Országos Horgász Szövetség Velencei-tavi környezetvédelmi napja ugyancsak április 13-án lesz. Az egyesületek saját vizeiken ettől az időponttól természetesen eltérhetnek. Idén is rendez horgász napközis tábort a HOFESZ a palotavárosi tavaknál, a tervek szerint június 15-től folyamatosan, kellő számú jelentkező esetén több turnusban is. Június 9-án vetélkedőt szerveznek, erre az ifjak és a gyermekek május 20-ig jelentkezhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!