Hírek

2013.03.12. 14:37

Teakonyhát avattak a gyermekotthonban

Velence - A diákotthonban átadták azt a teakonyhát, amely a szakmunkástanulók szakértelmét is dicséri. Az otthonosságot, a szorgalmat, és a segítséget is jelképezi a jól berendezett konyha.

Kovalcsik Katalin

- Régi álmom volt, hogy a diákotthonban legyen egy kis konyha, amelyben a lakóink  megfőzhetnek maguknak egy teát, készíthetnek egy tál ételt, leülhetnek kicsit beszélgetni, mint  ahogy otthon,  a családban tennék - mesélte Malomvári Klára,  a velencei iskola, speciális szakiskola, diák- és gyermekotthon igazgatónője.

A fiúk részlegében kialakított teakonyhát egyszer majd követheti egy másik, a lányok birodalmában (Fotó: Pati-Nagy Bence)

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy tanulóink - burkolók,  festők - keze munkáját, szorgalmát dicséri a konyha kialakítása. Az új teakonyha  a fiúk részlegében található, megvalósulásában pedig A Szeretet Szolgálatában Alapítvány és a Vigyázó  kéz Egyesület segített  intézményünk diákjainak valamint  a felnőtt dolgozóknak, akik szerelési munkákat végeztek. A Szeretet Szolgálatában Alapítvány egyik régi és a nehéz sorsú emberekért dolgozó tagja - Ábrahám Istvánné  Gitta - a fehérvári Frím Jakab Otthon igazgatója és a Vigyázó kéz Egyesület vezetője,  Janó Andorné Ildikó is mindent megtett, hogy megvalósíthassák az álmot az otthonban.

- Az alapítvány a kis konyha teljes berendezését biztosította a tojásszeletelőtől az evőeszközökig -sorolhatnánk a praktikus eszközöket -, az egyesület pedig komplett konyhabútorral járult hozzá a  felállításához.  Az érték, amely létrejött - ha csupán a berendezést veszem számba - több mint félmillió forint lehet - tette hozzá az igazgatónő.  A  fiatalok, a felnőttek kétkezi munkájáról még nem is beszéltünk.Az intézmény gyarapodását, de főleg lakóinak  kényelmét szolgálja a teakonyha.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!