Hírek

2013.04.16. 16:28

A gesztenyesor marad - fórum Iszkaszentgyörgyön

Mintegy egymilliárd forint pályázati pénzből újítják fel Fehérvártól Kincsesbányáig a bekötő utat. A már megkezdett építkezésről pénteken tartottak Iszkaszentgyörgyön fórumot.

B. Kiss László

Pontosan 8690 méter hosszban újítják fel az utat a fehérvári Kertész csárdától Kincsesbányáig. A beruházásban érintett a két település között fekvő Iszkaszentgyörgy is, ahol  a mohai elágazásnak nevezett csomópontban  körforgalom épül. A beruházó a Magyar Közút, amely egy uniós pályázaton nyerte el a munkák fedezetéül szolgáló teljes, mintegy egymilliárd forintot kitevő összeget. A céget a polgármester által összehívott  iszkaszentgyörgyi fórumon Gyuricza István osztályvezető képviselte, aki elmondta: habár az út felújításának valóban számos öreg fa esik áldozatául, a Kincsesbánya és Iszkaszentgyörgy közötti gesztenyesort nem éri bántódás.

Az iszkaszentgyörgyi csomópontban  jelen állapotban nem egyértélműek az elsőbbségi viszonyok (Fotó: B. Kiss László)

A megépülő körforgalom egyre jó: legalizálja a községen keresztül haladó kamionforgalmat - vélekedett a fórum egyik résztvevője, Paskó János,   Petőfi utcai lakos. Elmondása szerint ugyanis hiába épített több tízmilliós költséggel a falu önkormányzata elkerülő utat a határában fekvő kőbányához, a kamionok egy része az elkerülő szakasz megtétele után ismét Iszkaszentgyörgy felé veszi az irányt.

A fórumon több Kossuth utcai asszony méltatlankodva emlegette fel: a Kossuth utcát kettészelő és most felújítandó kincsesi úton életveszélyes a gyalogosaknak az átkelés. Az út az éles kanyar miatt nem belátható, a sebességkorlátozó táblára pedig sokan fittyet hánynak. Ők jelzőlámpát, esetleg új buszmegálló kialakítását szeretnék, ám ezeket nem tartalmazza a terv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!