Hírek

2013.04.24. 13:45

Saját veteményese van már az ovisoknak

Bár nem szerepel a hétvégi iszkaszentgyörgyi falunapok programjában, akár átadó ünnepséget is tarthatnának az óvodában, ahol a szülők összefogása, munkája révén készült el az új kert.

B. Kiss László

Készül az óvodások veteményeskertje. A képen balról Ivácska Rita, Stokinger Mónika, Pálné Sz. Andrea, Minczér Boglárka és Minczérné Bakos Éva (Fotó: a szerző)

Iszkaszentgyörgy méltán büszke óvodájára (is). A háromcsoportos intézmény néhány éve tornaszobával bővült, az  épület energiaellátásába pedig a tetőt borító napelemek segítenek be. A tornaszoba építésekor a Vackor kisdedóvó udvara egy jókora földdarabbal bővült, ami azonban  múlt őszig parlagon hevert. Akkor kezdeményezte két anyuka,  Hibácska Rita és Pálné Sz. Andrea, hogy parkosítsák ezt a területet is - meséli Czikai Lajosné óvodavezető.  Az ötlet nyomán összefogtak a szülők  és társadalmi munkában   felrobizták, majd füvesítették a terület, fákat, cserjéket ültettek.

A kertépítés  most hétvégén, remek, verőfényes időben  folytatódott. Több felajánlás is érkezett, ingyen kaptak homokot, földet, járókavicsot a fal mellé, és persze növényeket. Vasárnap délelőtt  vagy harminc szülő és az óvoda alkalmazottai  serénykedtek az óvoda udvarán, ahová a gyerekeket is elhozták. A kicsik, amikor elunták a segítést, felavathatták az új homokozókészleteket. A korábbi udvar nem volt túl tágas, most a tornaszoba mögött a füvön majd focizni is lehet. A kerítés mellé gyümölcsfák kerültek, az egyik sarokban pedig három veteményes ágyást alakítottak ki a szülők. Mindegyik óvodai csoportnak egyet.  Ide például újhagymát, retket, borsót vetnek, amelyet aztán a gyerekek gondoznak majd.   Csupa olyan zöldség- és főzelékfélét, aminek rövid  a tenyészideje, hogy még a nyári szünet előtt a gyerekek asztalára kerülhessen a termés. Mert hogy a sajátnak, ugyebár, nincs párja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!