Hírek

2013.05.01. 15:49

Egy közös kert születése

A kerítések már készülnek, s az első közös megbeszélés is megtörtént: a város első közösségi kertje Palotavárosban „nyílik”, eddig tizenöt-húsz lakó csatlakozott, még van hely.

Házi Péter

Elsősorban a Bőrgyár környéki panelházak lakóinak szánják a város első közösségi kertjét: A PaKK, azaz Palotavárosi Közösségi Kert elnevezésű szerveződés a napokban tartotta az első helyszíni találkozóját a Bőrgyár melletti területen, ahol az indulás részleteit beszélték meg. A kezdeményezést civilként többek között a Székesfehérvári Kertbarát Klub és a Gaja Környezetvédő Egyesület is támogatja.

 

Viza Attila és a palotavárosiak májusfát állítottak a majdani kertben, a tűzoltó egyesület tagjai is segítettek (Fotó: Koppán Viktor)

Mint Viza Attila, az ötletet felkaroló körzeti képviselő elmondta, jelenleg már tizenöt olyan palotavárosi lakó van, aki biztosan részt vesz a kert megművelésében, de jóval több érdeklődő van. Első körben a kert bekerítését kell elvégezni, ezek után alakítják ki a kiemelt ágyásokat.

Ez nemcsak kényelmi szempontokat szolgál – hiszen nem kell hajolgatni –, hanem jó minőségű földet is hoznak a veteményhez. A palotavárosi kert létrehozásának célja egyfajta referencia megteremtése is, ugyanis a remények szerint ha a kert beválik, működik, annak mintájára több hasonlót hoznak majd létre a város panelházas részein.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!