Hírek

2013.05.24. 14:08

Különös rekord Kincsesbányán

Kincsesbánya - Nem mindennapi rekordot állítottak föl a faluban, ahol pénteken délutánig csaknem 3800 papírból hajtogatott szélforgót tűztek ki egy domboldalra az ovisok, iskolások, lakosok.

B. Kiss László


A gyerekeknek oroszlánrésze volt abban, hogy a rekordkísérlet sikerült (Fotó: Nagy Norbert)

Napokkal előbb megkezdődtek az előkészületek a szokatlan kincsesbányai rekord felállításához. Amint azt az  egyik ötletgazda, főszervező, Kertai Renáta elmondta: az általa vezetett iktsz-ban 3500 szélforgót készítettek elő, ezeket aztán azokat pénteken csak  hurkapálcára kellett tűzniük a gyerekeknek. A forgógyártásban az iskolások és az óvodások jártak az élén, de rögzítettek  a Kincsesi utcában  fekvő kopár domboldalra apró forgókat például a helyi nyugdíjas otthon lakói is. Sőt, néhány bodajki is "besegített". Az egyik közösségi portálon  olvastak a tervről, amelynek sikeréhez maguk is hozzá kívántak járulni.

Az FMH munkatársai délután jártak a helyszínen, akkor  - Kertai Renáta adatai szerint  - 3777 kicsi  (és két nagy)  szélforgó borította be  a domb széles hátát. A helyi iskola napközisei azonban még javában gyártották a továbbiakat...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!