Hírek

2013.06.03. 09:20

Nemzetközi lobbi Tóásó Előd ügyében

Tóásó Előd nővére, a Fejér megyei Tóásó Edit az elmúlt héten az Egyesült Államokban különféle nemzetközi szervezetek segítségét kérte testvére ügyében.

Tihanyi Tamás

Az immár 50. hónapja börtönben lévő Tóásó Előd nővére, a Fejér megyei Száron élő  Tóásó Edit az elmúlt héten a Baptista Szeretetszolgálat támogatásával az Egyesült Államokban tartózkodott, hogy a testvérét ért jogtalanságok orvoslása érdekében különféle nemzetközi szervezetek segítségét kérje. Hazánk washingtoni nagykövetsége, a New York-i főkonzulátus, valamint a magyar ENSZ-képviselet segítségével az összes jelentős emberi jogi szervezetnél sikerült látogatást tenniük. Ezeken a találkozókon Tóásó Edit azt kérte, hogy a szervezetek lépjenek fel az úgynevezett terroristaper vádlottjainak alapvető emberi jogainak betartásáért, mert ezeket a bolíviai hatóságok sorozatosan  és következmények nélkül megszegik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!